DM-titel jages intenst

Brønderslev Floorball Club har fast plads i i ligaens top men mangler stadig et dansk mesterskab

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Der skal flødeskum på toppen til en galliano hot shot, ellers mangler der noget.

I Brønderslev Floorball Club med ligaholdet Vendsyssel Hot Shots mangler de også flødeskummet - et dansk mesterskab.

Der har ellers ikke manglet finalepladser for vendelboerne, men fem gange indenfor de seneste syv år er de havnet på den kedelige andenplads.

Men i år skal det være. Nu skal de guldmedaljer tages hjem til Brønderslev, så byens Hot Shots endelig kan blive med flødeskum.

Fem unge spillere fandt i øvrigt på klubnavnet kort efter stiftelsen i 1991, efter at de selv havde smagt på drinken.

I forrige uge nåede klubben den første målsætning for sæsonen ved at lammetæve Rødovre FC i pokalfinalen, og formand Jeppe Bisgaard og cheftræner Kim Olesen er helt enige om, at DM-guldet skal gå samme vej.

For at få de forjættede medaljer har Hot Shots forstærket sig med måltyven og landsholdsspilleren Kim Høst fra Frederikshavn samt den rutinerede, svenske forsvarsgeneral Mattias Axelsson, og det gav udbytte allerede i pokalfinalen.

Svensk assistance

Udover Axelsson råder Hot Shots også over fire andre spillere, der er opvokset med floorball i Sverige, hvor spillet er rigtig stort.

- Oscar Thormáhlen er efter fem sæsoner i klubben og med fast arbejde og bopæl i Brønderslev dog mere at regne for dansker, pointerer formand Bisgaard.

- De øvrige pendler til kampe og træning, og udover at spille på klubbens førstehold er de også rollemodeller for vores ungdomsspillere, så de er højt værdsatte.

- De har prøvet en hel del hjemme i Sverige, men de vil gerne være med til at vinde et dansk mesterskab.

Egentlige kontrakter eksisterer ikke i dansk floorball, simpelthen fordi økonomien ikke er til det.

- Vores svenske spillere får rejse og ophold betalt, så det belaster ikke klubbens økonomi for voldsomt.

Ellers består Hot Shots-mandskabet af spillere fra hele Nordjylland, og derfor glæder det på mange måder Jeppe Bisgaard, at man har fået Sparekassen Vendsyssel som hovedsponsor.

Økonomisk ro

- Det har givet os ekstra muligheder for at hente forstærkninger, ligesom det giver ro på bagsmækken, selv om vi i næste sæsons landsdækkende liga får flere transportudgifter.

Udover indtægter fra sponsorer henter klubben også penge fra entré til ligakampe i Brønderslev, ligesom man scorer en pæn sum for at passe Holmegårdskolen i Hjørring under Dana Cup-ugen.

Floorball passer til byen

I flere danske byer med ishockey på programmet, er der også floorballklubber, men i Brønderslev passer sporten på grund af byens størrelse.

- Byen er for lille til elitehold i fodbold eller håndbold, men til gengæld passer floorball fint til Brønderslev. Vi sørger for, at spillertøjet er vasket, og at alt med ligaholdet kører professionelt.

- Og så glæder vi os ellers til den landsdækkende turnering fra næste sæson, som vi i flere år har talt for, slutter Jeppe Bisgaard.

Men forinden skal Hot Shots altså lige have flødeskummet med hjem til Brønderslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.