DM-triumf for lokal skøjteløbere

Tre danske mesterskaber hentede frederikshavnerne i Gigantium

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:De frederikshavnske skøjteløbere gjorde det godt, da der i weekenden var DM i Gigantium i Aalborg.

Det lokale talent Cecilie Dreier vandt DM i sin række for fjerde år i træk. Cecilie lagde sig allerede i spidsen efter det korte program fredag aften. Her leverede Cecilie et løb, der havde en stor sværhedsgrad i piruetter, spring og trin op samtidig havde en stor underholdningsværdi med et højt tempo og stor udstråling. Lørdag aften skulle DM afgøres med det frie program. Her landede Cecilie som den eneste i rækken et trippelspring. Hun løb et fantastisk program og tog sit fjerde danmarksmesterskab.

13-årige Cecilie er førsteårs i gruppen ”Novice”. Hun modtog en vandrerpokal som vinder af denne række. Danmarksmesterskabet i ”Novice”-rækken giver en plads ved de nordiske mesterskaber. Cecilie repræsenterer derfor Danmark ved de nordiske mesterskaber på Island i februar 2013. Dansk Skøjte Union har i øvrigt udtaget Cecilie til et nordisk udviklingsprojekt under ISU (International Skøjte Union) – her deltager i alt seks danske løbere.

Mere frederikshavner-succes

I gruppen ”Springs” tog 12-årige Josefine Kærsgaard Danmarksmesterskabet.

Her afgjordes konkurrencen med ét frit program. Josefine havde høj sværhedsgrad i sine forskellige dobbeltspring og piruetter. Josefine er andetårs-løber i sin gruppe. Det blev et meget tæt og spændende løb, da Josefine tog sejren hjem med 0,10 point.

Alle gode gange tre

I gruppen ”Cubs” løb 9-årige Amalie Borup, som førsteårs-løber. Også i denne gruppe løbes ét frit program. Her lykkedes Amalies løb suverænt, med flotte, sikre spring. Amalie løb et yndigt program og leverede en flot præstation i sin første sæson i rækken.

Alle de tre frederikshavnske medaljetagere er med i et nationalt kraftcenter under Dansk Skøjte Union, for danske løbere med udviklingspotentiale. Det er en anerkendelse af den frederikshavnske træner Lena Volokhova.

Søndag afsluttedes DM med et stort gallashow i anledning af Dansk Skøjte Unions 100 års jubilæum. Showet viste udviklingen i skøjteløb gennem de seneste 100 år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.