Miljø

DMI advarer om skybrud og torden

Store dele af landet bliver ramt af uvejr torsdag, hvor der kan komme stærk regn, hårde vindstød og torden.

Cyklister og fodgængere går uden om en stor vandpyt i krydset ved Nørre Allé og Tagensvej i København, fredag den 4. august 2017. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Cyklister og fodgængere går uden om en stor vandpyt i krydset ved Nørre Allé og Tagensvej i København, fredag den 4. august 2017. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

DMI advarer om kraftig regn og torden i store dele af landet torsdag eftermiddag. Det skriver DMI på sin hjemmeside.

Allerede torsdag morgen advarede DMI om risiko for skybrug og torden. Torsdag omkring middag er advarslen skærpet til et varsel om skybrud, torden og vindstød.

Varslet gælder hele Jylland med undtagelse af de allernordligste dele, Fyn og dele af Lolland.

- DMI forventer mellem 25 og 35 millimeter regn på 30 minutter samt risiko for kraftig torden med vindstød over 15 meter i sekundet.

- Kraftig torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

- Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter og nedsat sigtbarhed, skriver DMI.

For det nordligste af Jylland og den nordligste halvdel af Sjælland lyder DMI's advarsel stadig på "risiko for skybrud og torden".

For den sydlige del af Sjælland samt Falster er der varsel om skybrud og torden.

Varslerne lyder frem til torsdag aften og tidlig nat.

DMI forklarede torsdag morgen til Ekstra Bladet, at der er tale om en stor koldfront, der er på vej ind over landet fra Nordsøen. Samt at det ikke er givet, at alle steder får store mængder regn.

- Det er et stort område at udsende et varsel for, men vores problem er, at vi ikke ved, hvor de her byger opstår. Og derfor er man nødt til at have lidt store armsving.

- Det kan jo godt være, jeg tager grueligt fejl, og det ikke bliver nær så slemt, men sådan som vores prognoser indikerer, så kan vi godt risikere at få nogle pæne mængder vand, siger vagthavende meteorolog hos DMI Janne Hansen til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst