DMI advarer: Vindstød af stormstyrke er på vej

Weekenden byder på efterårsagtigt vejr. Fredag aften og nat kommer der vindstød af stormstyrke mange steder.

Det smukke forårsvejr, der de sidste par dage har lokket mange danskere ud i solen, ser ud til at blive sat på pause for en stund.

Fredag bliver således sidste dag med forårsfornemmelser, inden køligere temperaturer og kraftig blæst tager over.

- Det er den dårligste af ugens dage, men det er den bedste af weekendens dage, siger Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Vejret slår om fra dette rigtigt flotte forårsvejr til det, vi kalder efterårsagtigt vejr. Det sker i løbet af dagen, hvor det bliver mere og mere skyet. I den nordlige del af Jylland kommer der også regn i eftermiddag, siger han tidligt fredag morgen.

Temperaturen ligger på otte til 12 grader. Fredag aften og nat kommer der så blæst med vindstød op til stormstyrke.

- Vinden tiltager op til hård kuling med vindstød af stormstyrke rigtig mange steder. Det kan godt blive stormende kuling specielt i Nord- og Nordvestjylland med vindstød af stærk storm, siger Jørn Thomsen.

Ved Skagerrak-kysten er der efter midnat endda risiko for storm med vindstød af orkanstyrke. De kraftige vinde aftager i løbet af lørdagen, "så det er i nat, at det kulminerer", fortæller DMI's meteorolog:

- Først på lørdagen blæser vinden forholdsvist kraftigt fra nordvest med vindstød af stormstyrke især østpå. Som dagen går, så aftager vinden. Senere på dagen er det jævn til hård vind.

Ud over en vindfyldt start på dagen, så byder lørdag både på solskin og drivende skyer, men der er også risiko for byger. De fleste vil være i Syd- og Vestjylland, fortæller DMI. Temperaturen bliver omkring otte grader.

- Om søndagen trækker det op med regnvejr. Senere på dagen trækker regnen væk, og så er det bare gråvejr med blæsevejr fra vest op til kuling, siger meteorologen.

Temperaturen er her på mellem syv og 10 grader.

På nær af det kraftige blæsevejr mener Jørn Thomsen, at weekendvejret følger årstiden:

- Det vejr, vi har haft, er jo helt usædvanligt, så det vejr, vi får, er mere normalt for årstiden. Det ustadige og blandede vejr er helt almindeligt for marts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.