Danmark

DMI afblæser syndflod over Hovedstaden

Regnfronten over København er ikke så kraftig som antaget, men hovedstaden får stadig kraftig regn og torden.

DMI afblæser syndflod over Hovedstaden

DMI oplyser, at den varslede regnfront, der skulle ramme Hovedstaden ved middagstid, ikke er så kraftig, som da den passerede Sønderjylland og Fyn.

Der vil dog stadig være kraftig regn og torden flere steder i landet, og mod eftermiddag og aften rammer det især den østlige del af landet ifølge DMI.

- Det er ikke helt overstået endnu, selvom man flere steder i landet fornemmer, at det er aftaget. Vi forventer, at det er helt overstået ud på natten, melder vagthavende ved DMI.

Beredskabsstyrelsen har siden juli 2011 styrket sin pumpekapacitet på landsplan med 50.000 liter i minuttet. Styrelsens samlede pumpekapacitet er nu over en kvart million liter per minut.

Desuden har Beredskabsstyrelsen Hedehusene modtaget en container med tre store og fire mellemstore lænsepumper, der tilsammen kan pumpe cirka 26.000 liter vand væk i minuttet.

DMI oplyser desuden, at det er klaret op i Jylland, og at det er skyfrit og tørt med op til 25 grader. Østpå vil det dog være overskyet resten af dagen og der vil være perioder med regn og torden.

I Sønderjylland, der har været hårdest ramt at regnen, er der målt op til 59 millimeter på flere vejrstationer, og på Fyn er der målt 53 millimeter ved Ullerslev syd for Odense.

Flere togforbindelser har i løbet af dagen været påvirket af vejret, og DMI har registreret over 14.000 lynnedslag.

Også motorvejen ved Svendborg har været spærret af fra klokken 10.15 til omkring klokken 12.00 fredag på grund af vandmasserne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.