Danmark

DMI betegner Gorm lige så kraftig og hurtig som Allan

Den storm, der rammer Danmark søndag, kan blive ligeså kraftig som stormen Allan, der satte rekorder i 2013.

Stormen Gorm, der søndag aften og nat rammer Danmark, slægter sin fjerne fætter Allan på: Han er en stærk og kraftig type, som kommer bragende med høj fart, men som til gengæld er forholdsvis hurtig væk igen.

Ifølge vagtchef ved DMI Henning Gisselø vil stormen Gorm, som DMI har kaldt den varslede storm, nok minde mest om stormen Allan fra 2013, når man sammenligner med de senere års uvejr.

- Stormen Bodil fra 2013 var meget mere langtrukken, men ikke helt så kraftig. Gorm vil minde mere om Allan, som også var forholdsvis kraftig og hurtigt passerende, siger Henning Gisselø.

Stormen Allan ramte Danmark 28. oktober 2013 og blev faktisk betegnet som en orkan af DMI.

Der blev blandt andet målt vindstød på 53,5 meter i sekundet. Det er tæt på 200 kilometer i timen og dermed den højeste hastighed, som DMI nogensinde har målt.

For at et vindstød skal være af orkanstyrke, skal hastigheden overstige 33 meter i sekundet.

Stormen Gorm rammer hele landet i løbet af aftenen og natten med vindstød af orkanstyrke. Kun Nordjylland slipper med vindstød af stormstyrke.

Stormen blæser ind over Danmark fra vest. Først rammes den jyske vestkyst ved 19-tiden søndag aften. Gorm fejer hen over landet mod øst i løbet af aftenen og kulminerer i Københavnsområdet omkring midnat.

Nogle timer senere - ved 02-03-tiden - rammer Gorm Bornholm.

Temperaturerne er lidt mindre barske end det orkanagtig blæsevejr. De holder sig omkring 5-10 grader, oplyser vagtchefen ved DMI.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.