DMI om snevejret: Landet lukker ikke ned

Snefaldet over det østlige Danmark bliver ikke kortvarigt og kraftigt, men langsomt og langvarigt.

DMI om snevejret: Landet lukker ikke ned

Østdanskerne vågner tirsdag morgen op til snetunge skyer, som kaster rigelige mængder af hvidt nedbør af sig det næste døgns tid.

Folk på gader og stræder skal passe ekstra godt på i det glatte føre, og trafikken bliver i det hele taget en mere risikabel og langtrukken affære.

Men der er ikke tale om nogen katastrofesituation, lyder den beroligende melding fra DMI, som har overblik over snesituationen.

- Jeg tror ikke, at landet lukker ned på grund af det her. Man skal selvfølgelig være meget opmærksom på vejene. Men det blæser ikke så vildt meget, og det er jo især fygningen, der gør, at det er svært at fjerne sneen, siger Jørn Thomsen fra DMI.

Den vagthavende meteorolog peger på, at der ikke bliver tale om kortvarige, kraftige snefald - men snarere om en mere afdæmpet og langvarig omgang, der giver pænt store mængder over længere tid.

Onsdag morgen vil der være faldet mellem 10 og 15 centimeters sne mange steder østpå, lyder prognosen.

Sneen giver isglatte veje - og der er blandt andet meldinger om en væltet lastbil på Sydsjælland.

Derudover har snevejret i Nordeuropa også aflyst flyafgange fra Københavns Lufthavn. Det drejer sig blandt andet om to morgenafgange til Oslo og en enkelt til Berlin.

Også morgentravle københavnere, der tager metroen på jobbet, må indstille sig på, at turen er påvirket af vejret. Metroen oplyser, at længere rejsetid må forventes på grund af vejret.

Jørn Thomsen fra DMI peger på, at der er skruet ned for vindstyrkerne i Danmark sammenlignet med mandagen.

- Det blæser ikke så meget som i går, og det er vigtigt at pointere. Men det er stadig en frisk vind, så der er noget fygning i det, siger han.

Snevejret fortsætter onsdag og ventes at klinge af i løbet af torsdagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.