Danmark

DMI: Sankt Hans-aften holder tør

Heksen på Sankt Hans-bålet ser ud til slippe for byger lørdag aften. Til gengæld kommer regnen søndag.

DMI: Sankt Hans-aften holder tør

Efter et par dage med små smagsprøver på varmt sommervejr, må danskerne igen trækkes igennem en ustadig periode.

Men selvom bygerne kommer og temperaturerne daler, er der enkelte lyspunkter i weekendens vejrprognoser: Sankt Hans ser ud til at holde tør.

- Lørdag kommer der nogle byger, som klinger af i løbet af dagen. Så selve Sankt Hans-aften er det stort set tørt i hele landet. Der kan være nogle enkelte dryp rundt omkring, siger vagtchef Mogens Rønnebek fra DMI.

Det bliver dog en kølig lørdag aften med temperaturer på omkring 12 til 14 grader, men DMI forventer, at der kan komme lidt sol mellem de mange skyer.

Selvom heksen på Sankt Hans-bålet ser ud til at slippe for vanddryp lørdag aften, ser vejret straks mere vådt ud for resten af weekenden.

Fredag trækker et regnvejr ind over landet fra sydvest, som langsomt forsvinder i løbet af eftermiddagen.

- Der er håb for en rimelig eftermiddag og aften med 18-20 grader, hvor det bliver varmest, fortæller Mogens Rønnebek.

Når Sankt Hans-bålet er brændt ud søndag morgen, skal danskerne igen finde paraplyerne frem.

- Søndag bliver en rigtig kedelig regnvejrsdag. Det starter i Jylland om morgenen og breder sig til resten af landet. I den østlige del af landet kan der komme sol først på dagen, men så lukker det til med skyer og regn i løbet af dagen, siger vagtchefen.

Vejret i begyndelsen af næste uge ligner også langt fra det, vi har set de seneste dage med skyfri himmel og temperaturer over 20 grader.

- Det ser ikke for godt ud. Det bliver ret blæsende, og der kommer mange byger om mandagen. Det bliver højst 17-18 grader, siger Mogens Rønnebek.

/ritzau/