Danmark

DMI udsender stormvarsel flere steder i landet

Mandag eftermiddag og aften rammer en kraftig storm Danmark. DMI varsler vindstød af orkanstyrke.

DMI udsender stormvarsel flere steder i landet

Årets første efterårsstorm nærmer sig Danmark, og uvejret ser nu ud til at blive så alvorligt, at Danmarks Meteorologiske Institut har udsendt stormvarsel for flere steder i landet.

- Der er varsel om storm for Midt- og Vestjylland, Østjylland, Syd- og Sønderjylland, Fyn, København og Nordsjælland, Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster og Bornholm.

- Mandag eftermiddag og mandag aften forventes et stormvejr at ramme dele af landet med stormende kuling til storm, 20 til 25 m/s, ved Vadehavet op til stærk storm 28 m/s, skriver DMI i sin varsling.

Samtidig advarer DMI om, at der kan komme kraftige vindstød af storm, stærk storm eller orkan styrke.

Den kraftige vind vil også føre til, at vandet vil stige, og DMI har udsendt varsel om forhøjet vandstand ved den jyske vestkyst.

DMI forventer, at vandstanden ved Esbjerg, Vidå samt Havneby vil ligge på cirka 3-3,5 meter over normal vandstand sent mandag eftermiddag og mandag aften. Ved Hvide Sande vil den stige til omkring to meter over normalt niveau.

Politiet opfordrer folk i Syd- og Sønderjylland til at tage deres forholdsregler. Stormen kan få vandstanden til at stige, og det kan gå ud over de mange får på de lavtliggende områder ved digerne ved Vadehavet og parkerede biler på havnen i Esbjerg.

- Er dine husdyr i sikkerhed for et stormhøjvande? Risikerer de at blive afskåret fra land?, spørger Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Danmarks Meteorologiske Institut påpeger desuden, at der stadig er mange blade på træerne, som vinden kan hive fat i.

Derfor må danskerne forvente en del problemer med væltede træer og afbrækkede grene, når stormen rammer den jyske vestkyst mandag eftermiddag.

Det forventes, at vinden aftager i løbet af mandag aften og natten til tirsdag, først i den vestlige del af landet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.