DNA-spor på gymnasiet

Elever på Brønderslev Gymnasium har arbejdet med DNA fra gerningssteder

Så skal DNA-prøverne analyseres.

Så skal DNA-prøverne analyseres.

BRØNDERSLEV:I biologitimerne på Brønderslev Gymnasium og HF har nogle af eleverne arbejdet som kriminalteknikere, hvor de undersøger DNA-spor fra et gerningssted.

Ved at sammenligne fundet med DNA fra fem mistænkte personer, kunne eleverne finde frem til et genetisk fingeraftryk - og hermed udpege den skyldige.

Lars Viggers, underviser i biologi, har de seneste uger sammen med eleverne arbejdet med genetik, efterfulgt af retsgenetik.

- Vi har snakket om DNA i klassen. Om hvordan det ser ud, hvad det er og hvad det kan bruges til, fortæller Dorte Dronninglund fra 3.d og Louise Nielsen 3.f.

Begge piger er en del af Lars’ biologihold, og de synes biologi er spændende, især når der arbejdes praktisk.

- Teorien kan nogle gange godt være lidt svær eller kedelig, men så hjælper det helt sikkert at få lov til at arbejde med den praktiske del af emnet, siger Dorte, mens Louise tilføjer:

- Man bliver klogere på emnet som en helhed ved at arbejde med fingrene.

Pigerne drømmer ikke nødvendigvis om at arbejde med kriminalteknik, men de er enige om, at det er en fordel at have biologi.

- Om ikke andet sikrer det en, en anderledes undervisning og et afbræk i en typisk dag på gymnasiet, og når Lars finder på underholdende opgaver, er det kun en bonus, siger Dorte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.