Dobbelt-guld til Hjortdal-gin

Anders Bilgrams gin lanceres først i Danmark - derefter kommer Norden og resten af verden. Arkivfoto

Anders Bilgrams gin lanceres først i Danmark - derefter kommer Norden og resten af verden. Arkivfoto

Danskernes foretrukne drink for tiden er Gin&Tonic og nu kan de nyde en ny danskproduceret gin, der har vundet dobbelt guldmedalje i USA. Navnet er Herbie Gin og på fredag har den verdenspremiere - selvfølgelig i Danmark.

- Vi havde en drøm om at lave en gin, der både gik godt til mad og som ville puste nyt liv i den lidt fortærskede nationaldrink Gin&Tonic, siger Anders Bilgram, der er er destillatør og en af folkene bag Herbie Gin i Hjortdal.

Ifølge opgørelser fra VSOD, Vin og Spiritusforeningen i Danmark er ginimporten steget med over 50 procent de sidste år og en analyse foretaget af Herbie Gin viser at hele 23 procent af danskerne foretrækker en Gin&Tonic, når de skal vælge en drink i byen. Det gør Gin&Tonic til danskernes absolut mest populære drink, efterfulgt at Rom&Cola på en andenplads med 21 procent.

- Gin er en virkelig alsidig spiritus, du kan drikke den rent til frokostbordet, du kan mixe en drink i løbet af få sekunder, og jeg synes personligt at den perfekte aperitif er en Gin&Tonic serveret med et par lækre snacks, siger Anders Bilgram og fortsætter:

- At vinde en dobbelt guldmedalje allerede inden vi er gået i luften er jo helt vildt. Jeg skal love for, at udlandet har fået øjnene op for, hvad vi går og laver i Danmark. Men vi starter med at lancere Herbie Gin i Danmark, derefter kommer resten af Skandinavien og derfor må det store udland vente, siger Anders Bilgram.

Herbie Gin er en London Dry Gin, hvilket betyder den er destilleriet med udvalgte krydderier og frugter som kardemomme, peber, danske æbler og alkohol af høj kvalitet og ikke tilsat sukker. Herbie Gin fås i vinhandlere landet over fra fredag 2. december og koster 299 kroner for en flaske med 70 cl.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.