Dobbelt manddomsprøve venter superligabejleren Hobro

To spændende topbrag venter på Hobro, som meget overraskende ligner et kommende superligamandskab.

Fodboldklubben Hobro IK er årets helt store sensation i dansk fodbold. Holdet indtager en suveræn førsteplads i NordicBet Ligaen, landets næstbedste række.

Kommer Hobro godt ud af de to kommende kampe, er det faktisk svært at se, hvordan lilleputten kan kikse oprykningen til Superligaen.

Superliga-nedrykkerne Silkeborg og Horsens er Hobros kommende modstandere og nærmeste konkurrenter i tabellen, hvor der kæmpes om to oprykningspladser.

Hobro har ni point mere end både Silkeborg og Horsens, men på trods af forspringet tør bestyrelsesformand i Hobro, Steen Juulsgaard, endnu ikke række ud efter billetten til Superligaen.

Det er for tidligt, mener formanden, men han lægger ikke skjul på, at det er klubbens mål at rykke op.

- Vi vedkender os, at vi er en del af kampen om oprykning. Det ville også være dumt andet. Det store spørgsmål er jo, om vi kan få vores forår til at ligne vores efterår, som var helt fantastisk.

- Vores fokus er først og fremmest på at komme i gang oven på vinterpausen. Der kan ske meget over en fire måneders pause, og nu skal vi så vise, om vi stadig har det momentum, det held og den vilje, siger Steen Juulsgaard.

Holdet begyndte foråret med en hjemmesejr over Fredericia på 1-0, og det er noget, der sender et signal til de nærmeste konkurrenter, mener formanden.

- Det tager lidt af presset af, men vi er helt bevidste om, at de to superliganedrykkere nu godt ved, at Hobro vil det her for alvor.

- De vil komme med alt, hvad de har, og det får vi også brug for at gøre, så det bliver både spændende og svært. Det er jo en helt ny situation, hvis vi taber de to kampe, siger han.

Steen Juulsgaard tror på tættere opgør mod Silkeborg og Horsens, end det var tilfældet i efteråret, hvor Hobro på hjemmebane ydmygede Silkeborg 5-0, ligesom de hev 5-2 med hjem fra Horsens.

- Jeg synes, at vi så i efteråret, at både Silkeborg og Horsens mentalt skulle vænne sig til NordicBet Ligaen, men herefter så vi egentlig, at formkurven var stigende. Nu ligger de jo begge pænt til en oprykningsplads lige under os.

- Vores forventning er, at det bliver to superspændende, gode og jævnbyrdige kampe, hvor vi må se, hvem der lige har heldet og formen på dagen, siger Steen Juulsgaard.

Der resterer 14 runder af NordicBet Ligaen. Kampen hjemme mod Silkeborg begynder torsdag klokken 18.00, mens turen går til Horsens den følgende torsdag.

Hobro har aldrig været i Superligaen, og det var først i sæsonen 2010/11, at holdet fik debut i den næstbedste række. Her har mandskabet spillet siden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.