Dobbelt op i Kino

Pandrup Kino har fået nyt lyd- og billedudstyr

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

PANDRUP:12. december kl. 00.12 (12.12.12 kl. 12.12 PM) er der verdenspremiere på Hobitten - også i Pandrup (New Zealand tyvstartede dog 28. november, fordi filmen er optaget der).

Det er verdens første film, der er filmet med 48 fps. Det er primært derfor, at Pandrup Kino opgraderer, da den forventer meget stor interesse for filmen, der bliver første i en trilogi, der foregår før Ringenes Herre-trilogien. Det er endnu engang Peter Jackson, der instruerer.

Den er i øvrigt også to nye Avatar-film på vej, lover instruktør James Cameron. De vil også blive vist med 48 fps.

Normalt vises en biograffilm med 24 billeder pr. sekund. Mange nye film er optaget i 48 billeder pr. sekund (eng.: frames per second eller fps). Altså vises der dobbelt så mange billeder i videoen pr. afspillet sekund.

Det betyder, at film fremover vil opleves langt mere virkelige, end de gør i dag.

De mange flere billeder pr. sekund betyder, at film opleves mere flydende ved panoreringer, der godt kan hakke lidt, hvis det sker hurtigt. Det skal også reducere flimmer, som følge af billedskift og har betydning ved 3d-film, hvor der skulle blive langt mere dybdeskarphed.

- Vil gerne kunne konkurrere med Aalborg og Hjørring. Her må vi erkende, at 48 fps er et salgsparameter. Og vi er jo nødt til at følge med, siger Poul Anker Ersly, teknisk ansvarlig i Pandrup Kino.

Udskiftning af udstyret foregik i øvrigt særdeles let. En tekniker indsatte blot et nyt modul i filmprojektoren. Operationen tog blot et par timer.

Samtidig med den forbedrede billedoplevelse fik biografen også opgraderet lydsystemet fra 5.1 til 7.1 surround lyd, så der fremover bliver en endnu bedre rumlig lydfornemmelse i salen.

Det nye lyd- og videoudstyr har kostet 50.000 kroner. Biografgængere behøver dog ikke at frygte for himmelflugt på billetpriserne. Pandrup Kino har ingen planer om at kræve mere i entré som følge af opgraderingen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.