Dødboldene - en Kuhn”skab”

AaB’s assistenttræner bruger flere midler for at forhindre mål på hovedstød

Assistenttræner i AaB Allan Kuhn har brugt meget tid i overvejelse omkring, hvordan AaB skal håndtere dødboldene. Foto: Henrik Bo

Assistenttræner i AaB Allan Kuhn har brugt meget tid i overvejelse omkring, hvordan AaB skal håndtere dødboldene. Foto: Henrik Bo

AALBORG:I AaB har man erkendt det. Der kan kun tælles til tre, når det kommer til dødbolde. Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen og Thomas Augustinussen er de eneste, der har reel styrke i standardsituationerne. Modstanderne har som regel fire eller fem mand med store dødboldskompetencer. Det har givet mange ulige matchninger i AaB’s straffesparksfelt, og derfor var nordjyderne i sidste sæson, det hold, der tillod allerflest mål imod sig på hovedstød i hele Superligaen.

Hvad gør man så? Tænker sig om - og det har AaB’s assistenttræner Allan Kuhn gjort før denne sæson, hvor man i de to første kampe har lukket af for modstanderne.
- Vi har gjort det, at vi sætter lidt folk frem også. En angriber og en kant helt op. På den måde beskæftiger vi tre af deres og får som regel blot fire indløb plus en der står ved målmanden, forklarer Allan Kuhn.
Dødboldenes vigtighed kan ikke underkendes i fodbold.
- Det afgør jo kampe. Mod OB i sidste sæson var vi under stærkt pres. Så scorer vi på et kantfrispark, der åbnede kampen som blev vores. Det her gør jo, at man kan vinde de kampe, der ligger og vipper, betoner Allan Kuhn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.