Udland

Dødbringende virus rammer nationalpark i USA

10.000 besøgende i Yosemite nationalparken i USA risikerer at være smittet med en dødbringende virus.

Dødbringende virus rammer nationalpark i USA

En af USA's største turistattraktioner Yosemite nationalparken i Californien er ramt af en farlig virus, der indtil videre har kostet to livet. Fire andre blev syge, men overlevede.

10.000 besøgende, der har overnattet i såkaldte telthytter i Yosemite National Park i denne sommer, risikerer at være smittet med den dødelige gnaver-bårne hantavirus, siger amerikanske myndigheder fredag.

Det amerikanske center for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse opfordrer alle, der har besøgt nationalparken mellem juni og august i år og som udviser symptomer på hantavirus, til at blive undersøgt.

De fleste af de smittede menes at have boet i en af de 91 "Signature Tent Cabins" i parken.

Nationalparken har lukket alle 91 telthytter efter fundet af hjortemus, som er bærere af hantavirus. Musene trænger ind gennem små huller og bygger rede mellem dobbeltvæggene i telthytterne.

Parkmyndighederne siger, at man har kontaktet omkring 3000 familier, der har boet i telthytterne siden midten af juni og rådet dem til at søge læge med det samme, hvis de viser tegn på at være blevet smittet.

Omkring fire millioner besøger Yosemite hvert år.

Smittede får influenzalignende symptomer som hovedpine, feber, muskelsmerter, åndedrætsbesvær og hoster. Sygdommen kan i værste fald være dødelig.

Inkubationsperioden er typisk to til fire uger, efter man er blevet smittet. Lidt over en tredjedel af tilfældene ender dødeligt.

Selv om der ikke findes en kur mod hantavirus, som også kan overføres mellem mennesker, så kan det redde liv, hvis den bliver opdaget hurtigt for eksempel ved blodprøver.

- Vi opfordrer derfor alle, der kan have været udsat for smitte til at søge læge ved de første tegn på symptomerne, siger Don Neubacher fra parkmyndighederne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.