Dødsbillist til 16-årigt offers familie: Tilgiv mig

43-årig får to års fængsel for at køre 16-årig ihjel i jagt på cykelsti. Manden er tidligere buschauffør.

En 43-årig mand straffes med fængsel i to år for uagtsomt manddrab, fordi han sidste år kørte en 16-årig dreng ihjel nær Mjølnerparken på Nørrebro i København.

Dommen er afsagt tirsdag eftermiddag af en dommer i Københavns Byret i en sag, hvor der har været store følelser på spil mellem de to familier, der begge bor i Nørrebro i København.

Ulykken skete den 18. oktober sidste år, da den 43-årige i en varevogn kørte op på en cykelsti og ramte en knallert med to unge. De to havde tidligere på aftenen stjålet knallerten fra den 43-åriges søn.

Den ene, en dreng på 16 år, mistede livet. Den anden, den 16-åriges fætter, overlevede.

- Det er en tragisk hændelse. Jeg ønskede ikke, at det skulle ske. Jeg har grædt mange dage og nætter og beder om tilgivelse fra offerets familie. Det var ikke meningen, at jeg skulle ramme, siger den 43-årige i retsmødet.

Under tidligere retsmøder om fristforlængelser i Københavns Byret har spændingerne været store, og politiet måtte træde til, da en af tilhørerne forsøgte at nå frem til den nu dømte mand.

Efterfølgende har den 43-åriges familie ifølge forsvarsadvokat Jens Duus været udsat for noget, der "nærmer sig trusler". Familien ønsker nu at flytte væk fra Nørrebro.

Ved afgørelsen har dommeren sagt, at kørslen efter knallerten nærmest havde karakter af en jagt. Manden har sagt, at han blot ville skræmme de to på knallerten.

Indtil hændelsen i oktober har den 43-årige blandt arbejdet som buschauffør i ni et halvt år.

Dagens afgørelse kommer som en overraskelse for Jens Duus, der havde regnet med, at hans klient højst ville få halvandet års fængsel.

- Jeg havde oprigtigt troet, at min klient ville have modtaget en straf på maksimalt halvandet år eller måske sågar et år. Men jeg kan godt forstå dommerens bemærkning om, at det havde karakter af en regulær jagt, siger Jens Duus.

Ifølge anklageren kunne sagen sammenlignes med narkopåvirket kørsel.

Ud over fængselsstraffen er manden blevet frakendt kørekortet i fem år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.