Udland

Dødsbrand: Megakæde fik tøj fra brændt fabrik

Wal-Mart har afsluttet samarbejdet med en leverandør, der fik tøj syet i fabrik, hvor over 100 omkom i brand.

Dødsbrand: Megakæde fik tøj fra brændt fabrik

Den amerikanske supermarkedsgigant Wal-Mart afviser at have vidst, at kæden fik tøj produceret i den tekstilfabrik, der lørdag brød i brand i Bangladesh. Over 100 fabriksarbejdere mistede livet i branden.

- En underleverandør fik leveringer fra denne fabrik uden autorisation og i direkte strid med vores virksomhedspolitik, hedder det i en meddelelse fra Wal-Mart ifølge CNN.

- Vi har afsluttet vores samarbejde med den underleverandør i dag, lyder det videre.

Tøjfabrikken havde til huse i en etagebygning i Ashulia, der ligger i nærheden af hovedstaden i Bangladesh, Dhaka. Mindst 200 blev såret, da de forsøgte at flygte fra flammerne - blandt andet ved at springe ud af vinduerne.

Ashulia er hjemsted for flere tøjfabrikker, der producerer klæder for virksomheder i vesten. Og mange fabrikker er kendt for at have miserable el-opkoblinger. Kortslutninger har tidligere været skyld i fabriksbrande.

Tusindvis af arbejdere fra flere af områdets fabrikker udtrykte mandag deres vrede over kollegernes død i en demonstration. Arbejderne blokerede trafikken i flere timer, mens de krævede en tilbundsgående undersøgelse af, hvordan branden kunne opstå.

Arbejdernes bøn er dog blevet hørt, for regeringen i Bangladesh har bestilt en lynundersøgelse af ulykken.

Samtidig vil alle fabrikkerne holde lukket tirsdag, hvor arbejderne i stedet kan sørge over deres kolleger.

Beklædningsindustrien står får 80 procent af landets eksport, og der ligger omkring 4500 tøjfabrikker i landet, hvor der bliver produceret for blandt andet H&M, Marks & Spencer, Kohls og Carrefour.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.