Udland

Dødsdømt brite frygter snarlig henrettelse i Indonesien

En britisk bedstemor kan blive en af de næste udlændinge, Indonesien henretter for narkokriminalitet.

En 58-årig britisk kvinde, der sidder på dødsgangen i Indonesien, frygter at hendes henrettelse rykker nærmere, efter Indonesien onsdag henrettede to australiere og seks andre dødsdømte.

Hendes advokat oplyser til den britiske tv-station BBC, at den dødsdømt brite, Lindsay Sandiford, er bange for, at hendes navn er på den næste liste over fanger, der skal henrettes.

- Der kommer endnu en omgang henrettelser. Det er ikke et spørgsmål, om det vil ske, men hvornår det vil ske, siger advokaten, Craig Tuck.

Han tilføjer, at han er ved at forberede en appelsag, som han vil indbringe for Indonesiens højesteret.

Sandiford sad i samme fængsel som de to henrettede australiere og blev venner med dem.

Gennem sin advokat giver hun udtryk for, at deres død var "meningsløs og brutal".

Lindsay Sandiford blev dømt til døden i januar 2013 efter at være blevet anholdt med kokain til en værdi af mere end 15 millioner kroner ved ankomsten fra Thailand til den indonesiske ø Bali.

Hun har tilstået forbrydelsen men siger, at hun blev presset til at smugle den store mængde narkotika.

Indonesiens præsident, Joko Widodo, modstod et stort diplomatisk pres fra Australien og holdt fast i at gennemføre henrettelserne af de to australiere og seks andre dødsdømte fra Nigeria, Brasilien og Indonesien.

Præsidenten mener, at Indonesien befinder sig i en nødsituation på grund af stigende brug af narko, og han har gjort det klart, at dødsdommene over narkodømte udlændinge vil blive eksekveret.

En filippinsk kvinde, som skulle have været henrettet onsdag, fik i sidste øjeblik sin henrettelse udskudt fordi det skal undersøges, om hun var offer for menneskesmugling.

Derudover har Frankrig varslet en diplomatisk offensiv for at få frigivet en fransk statsborger, der også sidder på dødsgangen i Indonesien.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.