Dødsdømte kræver ny retssag efter forkludret henrettelse

Torturlignende henrettelse af mand i Oklahoma får nu flere indsatte til at frygte samme pinefulde død.

Tre indsatte på de amerikanske dødsgange har appelleret deres domme på ny, efter at en henrettelse i delstaten Oklahoma for to uger siden gik helt galt.

Drabsmanden og voldtægtsforbryderen Clayton Lockett døde af et hjerteanfald 43 minutter efter, at han fik en dødelig indsprøjtning, og han så ud til at være i stærke smerter under hele forløbet. Normalt tager en henrettelse med en dødssprøjte omkring 12 minutter.

Flere amerikanske delstater oplever mangel på de dødelige medikamenter, efter at europæiske selskaber har stoppet forsyninger til USA. Det har fået delstaterne til at købe blandingsprodukter, der endnu ikke er blevet testet. Clayton Lockett blev henrettet med sådan en dødscocktail.

Indsatte fra staterne Texas, Missouri og Pennsylvania frygter nu, at de risikerer samme behandling som Clayton Lockett, hvis de får en blanding af medikamenter sprøjtet ind i kroppen. Derfor kræver de deres dødsdomme omstødt.

Den mislykkede henrettelse i Oklahoma førte til, at myndighederne besluttede at udskyde henrettelsen af Charles Warner, som to timer senere skulle have haft sprøjten på grund af en dødsdom for drab og voldtægt på en 11 måneder gammel baby.

Oklahoma har nu foreløbig sat alle henrettelser på standby i seks måneder på grund af sagen, som har udløst beskyldninger om tortur.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, der går ind for dødsstraf, har fordømt den pinefulde henrettelse af Clayton Lockett og kaldt det "dybt bekymrende". Oklahomas guvernør har krævet en undersøgelse af forløbet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst