Dødstal efter naturkatastrofe i Indonesien stiger til 832

To dage efter at jordskælv og tsunami ramte øen Sulawesi, bliver der stadig fundet døde og kvæstede.

Det frygtes, at dødstallet efter jordskælvet og tsunamien, der ramte Indonesien fredag, vil stige yderligere i takt med, at redningsarbejdere og eftersøgningshold når frem til de berørte områder. Foto: Antara Foto/Reuters

Det frygtes, at dødstallet efter jordskælvet og tsunamien, der ramte Indonesien fredag, vil stige yderligere i takt med, at redningsarbejdere og eftersøgningshold når frem til de berørte områder. Foto: Antara Foto/Reuters

Dødstallet efter et kraftigt jordskælv og efterfølgende tsunami fredag på den indonesiske ø Sulawesi er opjusteret til mindst 832 personer.

Det oplyser det indonesiske katastrofeberedskab søndag.

Næsten alle de omkomne er fra byen Palu, der ligger på øen Sulawesi.

Der er områder, hvor redningsmandskabet endnu ikke har overblik over katastrofen.

- Dødstallet ventes stadig at stige, idet mange lig stadig ligger under murbrokkerne, mens der er mange, vi ikke er nået frem til, siger en talsmand for katastrofeberedskabet.

Antallet af omkomne er fordoblet i løbet af søndagen, efterhånden som der er fundet flere ofre. Tidligere søndag lød det fra myndighederne, at 420 var fundet omkomne.

Mindst 540 personer meldes desuden alvorligt tilskadekommet.

Redningsmandskab fortsætter med at lede efter overlevende.

I takt med, at der kommer flere indberetninger fra afsidesliggende områder, som blev afskåret fra omverdenen af jordskælvet med en styrke på 7,5 og af tsunamien, forventer myndighederne, at dødstallet stiger.

Indonesiens præsident, Joko Widodo, oplyste lørdag, at militæret sender folk til den katastroferamte region for at hjælpe eftersøgnings- og redningshold med at komme frem til ofre og finde omkomne.

Lørdag kom det frem, at Indonesiens geologiske agentur ophævede et varsel om en tsunami 34 minutter efter, advarslen var udstedt i kølvandet på det kraftige jordskælv.

Alligevel slog kæmpebølger fredag ind over kysten i den nordøstlige del af øen Sulawesi og ramte blandt andet byen Palu, der har 350.000 indbyggere.

Nær byens kyster ligger der søndag stadig delvist tildækkede ofre for tsunamien.

Omkring 17.000 personer er evakueret fra Palu, oplyser myndighederne.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.