Dødstal efter orkan i Filippinerne er steget til 50

Antallet af kvæstede er på næsten 150 efter orkan, som har berørt over to millioner mennesker.

Orkan i juledagene kostede mindst 50 mennesker livet og forårsagede store ødelæggelser - blandt andet i Tacloban, i Leyte-provinsen i den centrale del af øriget.

Orkan i juledagene kostede mindst 50 mennesker livet og forårsagede store ødelæggelser - blandt andet i Tacloban, i Leyte-provinsen i den centrale del af øriget.

MANILA:Antallet af omkomne efter en orkan i Filippinerne i juledagene er steget til mindst 50, og der savnes fortsat mindst fem, mens antallet af kvæstede er på næsten 150.

Uvejret slog ind over øriget med voldsomme vindstød og skybrud, som ødelagde bygninger og infrastruktur på Visayas-øgruppen, som deler Filippinerne mellem det nordlige Luzon og det sydlige Mindanao.

Tage er revet af huse, og elmaster er væltet, hvilket har været skyld i strømafbrydelserne. Mere end 300.000 huse i den østlige og centrale dele af landet er blevet ødelagt eller beskadiget.

Over to millioner mennesker blev berørt.

Omkring 80.000 evakuerede kommer til at tilbringe nytårsaften i nødlejre.

- Det er trist, at så mange skal holde nytåret i evakueringscentre, men vi forsikrer dem, at de vil modtage fortsat støtte ind i det nye år, siger Mark Timbal til AFP.

Filippinerne bliver i gennemsnit ramt af 20 orkaner og voldsomme storme årligt. Mange af dem ødelægger afgrøder og hjem og fastholder millioner i fattigdom.

Orkanen ramte øgruppen juleaftensdag og gav dermed mange turister og lokale en meget skræmmende og våd julefejring. På mange af øernes ferieresorter har turister været tvunget til at forblive indendørs og vente på, at vejret bliver bedre.

I 2013 blev Filippinerne ramt af orkanen Haiyan, der kostede op mod 7300 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.