Dødstal stiger efter masseskyderi i Texas

Syv er døde, efter en mand i en stjålet postbil skød mod folk i Texas. Uklart, om der er politi blandt ofrene.

Politiet havde natten til søndag spærret af udenfor restaurant Twin Peaks i Odessa, efter at adskillige mennesker blev ramt af skud her i byen og i den nærliggende by Midland.

Politiet havde natten til søndag spærret af udenfor restaurant Twin Peaks i Odessa, efter at adskillige mennesker blev ramt af skud her i byen og i den nærliggende by Midland.

MIDLAND, TEXAS: Dødstallet efter lørdagens skyderi i Texas er steget til syv. Det oplyser en talsmand for politiet i byen Odessa.

Blandt de dræbte er den formodede gerningsmand, en hvid mand i 30'erne. Politiet har søndag endnu ikke sat navn på ham.

Der er ikke noget, der tyder på, at manden havde forbindelse til indenlandsk eller international terror. Det siger myndigheder i delstaten på en pressekonference søndag.

26 civile og tre politifolk blev skudt af en mand, der åbnede ild fra en bil. Alle tre politifolk meldes i stabil tilstand.

Ud over de syv dræbte er der 22 sårede. Mindst en af dem er i livsfare, tilføjer polititalsmanden. En af de sårede er en 17 måneder gammel pige, der blev skudt i ansigtet.

Skyderiet fandt sted i byerne Odessa og Midland, der ligger i den vestlige del af Texas.

Det begyndte, da den mistænkte gerningsmand blev standset af politiet i trafikken og affyrede skud mod en betjent.

Det udviklede sig til et masseskyderi, hvor den mistænkte kørte rundt og skød mod både civile og politibetjente fra en postbil, han havde stjålet.

Politiet sagde i første omgang, at der var tale om flere gerningsmænd, men senere meddelte politichefen i Odessa, Michael Gerke, at der kun var én formodet gerningsmand.

Myndighederne arbejder søndag stadig på at fastslå, hvad der ligger bag skyderiet.

- Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen klare svar på, hvilke motiver eller årsager der lå bag. Men vi er ret sikre på, at han handlede alene, siger Gerke på søndagens pressekonference.

Det er det andet masseskyderi, der rammer Texas inden for en måned. Den 3. august blev 22 mennesker dræbt, da en mand gik ind i en Walmart-forretning i El Paso og åbnede ild mod kunder og ansatte.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.