Dødstal stiger til 1805 efter jordskælv i Nepal

Antallet af omkomne i det voldsomme jordskælv fortsætter med at stige, mens tusinder er meldt kvæstet.

Dødstallet efter lørdagens jordskælv i Nepal er nu oppe på 1805, oplyser en talsmand fra landets indenrigsministerium til Reuters.

Foruden de mange dræbte er 4718 personer meldt kvæstet, lyder den seneste opdatering natten til søndag dansk tid.

Det er frygten, at dødstallet vil stige yderligere. Tidligere har Nepals informationsminister, Minendra Rijal, ifølge nyhedsbureauet dpa sagt, at antallet af døde efter skælvet kan nå op på 4500.

Også i Indien, Bangladesh og Tibet blev der lørdag meldt om omkomne.

Foruden de menneskelige omkostninger er også historiske nepalesiske bygninger blevet pulveriseret i rystelserne.

Nepals regering har bedt om hjælp udefra til at håndtere konsekvenserne af det voldsomme jordskælv, som er det værste i landet i mere end 80 år. Det blev målt til styrke 7,8 ifølge USA's Geologiske Overvågning. Ved et skælv på 8,3 i Nepal i 1934 blev 8500 mennesker dræbt.

Danmark har frigivet op til fem millioner kroner fra en nødhjælpspulje, som kan bruges af ngo'er, der er til stede i området.

Borgerservice hos Udenrigsministeriet i Danmark har natten til søndag fortsat ikke kendskab til, at danskere skulle være blandt de dræbte i katastrofen.

Der er heller ikke oplysninger om, hvor mange danskere der er savnet efter katastrofen.

Mellem 200 og 400 danskere formodes at være i Nepal. 125 af dem er registreret på den såkaldte danskerliste, hvor rejsende selv har registreret deres ophold i landet.

Omkring 300.000 turister menes at være i Nepal for at trekke eller bestige bjerge. I området ved Mount Everest har jordskælvet udløst flere kraftige laviner.

Nepal, der arealmæssigt er et lille land med 30 millioner indbyggere, hører til blandt de allerfattigste og er præget af stor social ulighed og dybe politiske kløfter.

Mange huse og bygninger er dårligt bygget i den fattige nation, der ligger højt oppe i Himalaya.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.