Udland

Dødstallet i Bangladesh stiger til 413 ofre

Efter voldsomt bygningskollaps for otte dage siden frygtes over 600 mennesker at ligge begravet i ruinerne.

Dødstallet i Bangladesh stiger til 413 ofre

Redningsarbejdere finder stadig ofre efter et voldsomt bygningskollaps i Bangladesh, og nu er dødstallet steget til 413. Det skriver avisen Bangkok Post.

Hundredvis af mennesker kan imidlertid stadig ligge begravet i murbrokkerne, da der ifølge de lokale myndigheder savnes flere end 600 personer.

Pårørende har registreret navnene på mere end 1300 personer, men tallet er formentlig lavere, da de savnede er blevet registreret mere end en gang. Hundredvis af pårørende befinder sig stadig ved katastrofestedet, mens de venter på nyt.

Ifølge flere af de overlevende fra kollapset blev der opdaget sprækker i den otte etagers høje bygning tirsdag i sidste uge, hvilket resulterede i en evakuering af bygningen.

Dog blev de 3000 arbejdere beordret tilbage på arbejde onsdag, hvorefter bygningen styrtede til jorden.

Siden har redningshold arbejdet døgnet rundt på katastrofestedet, og hver dag er dødstallet steget. Over 2000 mennesker er blevet kvæstet.

I alt er syv personer blev anholdt i forbindelse med kollapset: ejeren af bygningen, fire fabriksejere og to ingeniører. Politiet leder stadig efter en femte fabrikschef, som efter sigende er spansk statsborger.

EU er stærkt bekymret over arbejdsforholdene i Bangladesh, og nu vil EU muligvis skride ind og ændre handelsaftalerne med landet.

- Vi overvejer passende foranstaltninger, blandt andet via Den Generelle Toldpræferenceordning (GSP), hvor Bangladesh modtager told- og kvotefri adgang til EU-markedet, lyder det fra blandt andre EU's udenrigschef, Catherine Ashton.

EU er den største handelspartner for Bangladesh, og det tøj, som bliver produceret i bygningen, bliver lavet til forhandlere i Europa og Canada.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.