Udland

Dødstallet i den syriske borgerkrig nærmer sig 100.000

Flere end 93.000 mennesker - heriblandt 6500 børn - har mistet livet i den over to år lange konflikt i Syrien.

Dødstallet i den syriske borgerkrig nærmer sig 100.000

Siden juli 2012 er 5000 mennesker i gennemsnit blevet dræbt hver måned i den syriske borgerkrig, der har varet i over to år. Det viser en ny rapport fra verdensorganisationen FN.

Dødstallet i Syrien passerede i slutningen af april 93.000, men det reelle tal frygtes at være langt højere, lyder det fra FN's kontor for menneskerettigheder.

- Dette ekstremt høje antal drab måned efter måned viser konfliktens drastisk forværrede mønster over det sidste år, siger FN's menneskerettighedschef, Navi Pillay.

Den forrige opgørelse fra FN, der blev udsendt i midten af maj, viste, at 80.000 mennesker er blevet dræbt i konflikten, siden protesterne mod den syriske præsident, Bashar al-Assad, startede i marts 2011.

Fra konfliktens start drejede det sig om fredelige demonstrationer mod Assad og hans regime. Men i takt med regimets brutale reaktion på demonstrationerne udviklede kontroversen sig til en væbnet opstand.

FN's rapport påviser grufulde detaljer om den blodige borgerkrig.

- Der er veldokumenterede sager om børn, der er blevet torteret og henrettet, og hele familier - heriblandt babyer -, der er blevet massakreret.

- Sammen med det høje antal dræbte er det en frygtelig påmindelse om, hvor ondsindet denne konflikt er blevet, siger Navi Pillay.

Assad-familien har regeret Syrien siden 1970.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.