Dødsulykke: DR havde lovet at afspærre farlige områder

Forud for P3's jubilæumsfest havde DR lovet politiet at spærre farlige områder på Trekroner Fortet af.

12. september 2013 22:20 - Opdateret 12. september 2013 22:21

Dødsulykke: DR havde lovet at afspærre farlige områder

DR havde på forhånd lovet Københavns Politi at spærre særlige områder af på Trekroner Fortet, da fortet ved udsejlingen af Københavns Havn lørdag dannede rammen om P3's jubilæumsfest, som endte tragisk.

Det fremgår af DR's eksterne risikovurdering, som TV2's nyhedssite har fået aktindsigt i et uddrag af.

En 32-årig mand omkom under radiostationens 50 års fest, da han sammen med en anden mand faldt ud over en kant og landede på nogle kampesten.

- De steder på fortet, hvor der generelt vurderes udfordringer, lukkes der af for offentlig adgang, skrev DR ifølge tv2.dk til politiet i sikkerhedsvurderingen.

Dødsulykken skete i et af to tårne på fortet. Ud over en betonforhøjning var der ikke nogen afskærmning ud mod den side, hvor ulykken skete - og DR havde valgt ikke at spærre tårnet af.

I DR's egen risikovurdering kunne en dødsulykke "måske" finde sted herfra, men hvis DR udstationerede vagter, var den "usandsynlig", står der i vurderingen ifølge tv2.dk

Direkte adspurgt fortæller Morten Hesseldahl, direktør i DR Kultur, at man betragtede de to tårne som "udfordringer".

- Det var en udfordring og blev håndteret ved vagter og almindelige advarsler.

- Men samtidig blev sandsynligheden for, at folk søgte derhen, vurderet til lav, hvad jeg i øvrigt selv kunne konstatere, da jeg sad i det modsatte tårn med min datter, siger Morten Hesseldahl til tv2.dk.

Ifølge kulturdirektøren var der én vagt i hvert tårn. Han ved dog ikke, om vagten også var på arbejde, da ulykken skete.

- Det tør jeg ikke sige, siger han.

Ifølge direktøren tog man afsæt i, at folk var kommet til øen for at høre musik - og ulykkesområdet befandt sig langt væk fra musikken.

Derfor havde sikkerhedsfirmaet og DR ifølge direktøren ikke regnet med, at folk i nævneværdigt omfang ville søge op i tårnet, skriver tv2.dk.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...