Dømt byrådsmedlem har meldt sig ud af Dansk Folkeparti

Et byrådsmedlem fra Brønderslev har meldt sig ud af Dansk Folkeparti efter dom om underslæb.

Dømt byrådsmedlem har meldt sig ud af Dansk Folkeparti

Karl Emil Nielsen fra Brønderslev byråd har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Det fortæller DR Nordjylland.

Det har han gjort for at beskytte partiet, som han ikke vil have til at lide skade af den dom, han fik tirsdag for underslæb mod sin afdøde mor og hendes dødsbo.

Karl Emil Nielsen fortæller, at han fortsætter i byrådet og efter planen også stiller op til næste valg - men med sin egen liste.

Han anker gårsdagens dom på seks måneders fængsel og en tilbagebetaling på 200.000 kroner til frifindelse.

Retten i Hjørring har idømt politikeren en fængselsstraf på seks måneder. Retten valgte at gøre de fire måneder af dommen betinget, så Karl Emil Nielsen slipper med at afsone to måneder bag tremmer.

Karl Emil Nielsen blev dømt efter straffelovens paragraffer om underslæb og ulovlig omgang med hittegods for knap 200.000 kroner. Pengene stammede fra Nielsens mors dødsbo.

Byrådsmedlemmet har under sagen nægtet sig skyldig i anklagerne, og nu kan sagen være på vej til Vestre Landsret.

- Jeg har talt med min klient, og han ønsker umiddelbart at anke dommen. Men nu skal vi lige have den læst igennem, inden vi træffer den endelige beslutning, fortalte Nielsens advokat, Jørn Brandenhoff Schmidt, til Ritzau tirsdag.

Ud over en tur i fængsel vil dommen formentlig kunne få alvorlige konsekvenser for Karl Emil Nielsens karriere inden for politik. Til efteråret er der kommunalvalg, og det er uvist, om en eventuel ankesag vil kunne være afgjort inden da.

Hvis ikke Karl Emil Nielsen anker dommen, eller hvis han også bliver dømt ved landsretten, så skal sagen forelægges Valgbarhedsnævnet.

Nævnet skal i så fald tage stilling til, om Karl Emil Nielsen er værdig til at være folkevalgt eller ej, og kan fratage ham retten til at sidde i byrådet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.