Dømt for afpresning mod Cafe Viking-ejer

19-årig mand skal i fængsel

- Jeg er ikke glad for at skulle sende et ungt menneske i fængsel. Det er ikke noget, der huer mig. Men det siger retssystemet jo, siger Jane Pedersen, der har ejet Café Viking i 24 år. Foto: Scanpix

- Jeg er ikke glad for at skulle sende et ungt menneske i fængsel. Det er ikke noget, der huer mig. Men det siger retssystemet jo, siger Jane Pedersen, der har ejet Café Viking i 24 år. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:En 19-årig mand blev tirsdag i Københavns Byret idømt otte måneders fængsel for at have forsøgt at true en meget omtalt værtshusejer på Nørrebro til at betale beskyttelsespenge.

Den nu dømte troppede op på værtshuset Café Viking på Nørrebro i København i august og præsenterede sig som medlem af indvandrerbanden Brothas fra Mjølnerparken, der ligger nogle hundrede meter fra værtshuset.

Han forsøgte dernæst at true ejeren, Jane Pedersen, til at betale penge til Brothas. Men den stovte værtshusholder afviste ham prompte. I stedet stod hun frem offentligt og afslørede mafiametoder, hun havde været udsat for.

Ikke en sejr

Jane Pedersen anser dog ikke tirsdagens dom over som en sejr:

- Jeg er ikke glad for at skulle sende et ungt menneske i fængsel. Det er ikke noget, der huer mig. Men det siger retssystemet jo, siger Jane Pedersen, der har ejet Café Viking i 24 år.

- Jeg havde hellere set noget som samfundstjeneste eller lignende. Jeg tror ikke, at det hjælper at sende ham i fængsel.

Sagen fik stor medieomtale, efter at Jane Pedersen stod frem. Og danskerne stod i kø for at støtte hende - blandt andet ved en enorm gadefest, som Café Viking holdt i september.

- Den fokus, der har været på sagen, og den store opbakning, jeg har fået, har været fantastisk. Det har bekræftet mig i, at det var det rigtige at gøre. Jeg fandt ud af, at jeg havde tusindvis af mennesker bag mig, siger hun.

Nu er du advaret

Jane Pedersen vidnede selv mod den 19-årige under sagen i byretten. Her fortalte hun blandt andet, at den 19-årige blev truende, da hun nægtede at betale.

- Da jeg så nægter at betale, så siger han, nu er du advaret. Så spørger jeg, om han truer mig. Han siger nej, men nu er du advaret, fortalte hun.

Den 19-årige blev anholdt fire dage senere, da han forsøgte sig med samme metode på værtshuset Café Heimdal, ligeledes på Nørrebro.

AAK, der under sagen hævdede, at han ikke længere er bandemedlem, blev desuden dømt for besiddelse af mindre mængder hash og en foldekniv. Han modtog dommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.