Dømt for at true medarbejder på jobcenter med tæv

29-årig var sur over pengeproblemer

- Jeg kommer og smadrer Jer alle sammen - også dig!, lød beskeden i telefonen til en medarbejder på Jobcentret i Hjørring i december sidste år.Arkivfoto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

- Jeg kommer og smadrer Jer alle sammen - også dig!, lød beskeden i telefonen til en medarbejder på Jobcentret i Hjørring i december sidste år.Arkivfoto: Kurt Bering Kurt Bering

HJØRRING:En 29-årig mand fra Tårs skal bag tremmer i fire måneder for en række lovovertrædelser - blandt andet trusler mod en medarbejder på Jobcentret i Hjørring.

Det blev resultatet af et retsmøde fredag formiddag i Retten i Hjørring.

5. december sidste år ringede han til Jobcenteret i Hjørring, fordi han ikke havde fået de penge, han havde regnet med.

Problemet bundede øjensynligt i, at der var bøvl med hans adresseoplysninger.

Medarbejderen på jobcenteret sagde til den 29-årige, at han blev nødt til at troppe op fysisk for at få sagerne bragt i orden.

Det hidsede han sig op over - blandt andet fordi, han var sneet inde.

Og på et tidspunkt sagde han så til medarbejderen:

- Jeg kommer og smadrer Jer alle sammen - også dig!

Smadrede vindue i værtshus

Da medarbejderen skulle vidne i retten, så ville hun i øvrigt gerne have den tiltalte ind i et tilstødende lokale, så de ikke kunne se hinanden - det protesterede den 29-årige over, da han gerne ville se, hvem der havde beskyldt ham for at komme med trusler, men dommeren besluttede, at tiltalte skulle forlade retslokalet for en stund.

Formiddagen bød på flere vidneforklaringer, som omhandlede en anden tiltale: Hærværk nytårsnat på værtshuset Tre Trin Op i Østergade i Hjørring.

Her fortalte vidner, at der havde været bøvl med den 29-årige i løbet af natten, og at han på et tidspunkt havde fået marchordre - få minutter senere blev han set ved en af værtshusets store ruder, som han kastede en flaske Jägermeister igennem.

Nægtede sig skyldig

Den 29-årige nægtede sig skyldig i både hærværk og trusler - han mente blot at have kaldt jobcentermedarbejderen ”inkompetent”.

Til gengæld kunne han godt erkende sig skyldig i andre tiltalepunkter: Politiet havde stoppet ham på Vrejlev Klostervej i november 2012 i en bil, der ikke var indregistreret - med den 29-årige bag rattet, selv om han havde hash i blodet og ingen førerret.

En enig domsmandsret kendte ham skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet og idømte ham fire måneders ubetinget fængsel - to af månederne stammer dog fra en tidligere dom.

Han blev også idømt en ubetinget frakendelse af førerretten i fem år, ligesom han skal betale erstatning på 18.000 kroner på grund af hærværket - har han flere penge på lommen, så skal sagens omkostninger i øvrigt også betales.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.