Dømt for at true på Facebook

21-årig anker principiel sag

Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto Scanpix Denmark

AALBORG:En 21-årig mand fra Hjallerup er dømt for via Facebook at true to brødre, som vidnede mod den 21-årige i en voldssag.

Samtidig blev han dømt for besiddelse af en peberspray samt 0,46 gram hash og 9,19 gram kokain beregnet til salg, oplyser anklager Hanne Christensen.

Det var umiddelbart efter at være dømt i en voldssag i september sidste år, hvor de to brødre vidnede, at den 21 årige på sin egen Facebok-profil skrev:

”Fat det nu!!! Folk har så travlt med at stik, de skal passe på de ikke selv får nogle stik!!! Stikker brødrene”, skrev han og nævnte brødrenes navne.

Spørgsmål om forsæt

Under teksten indsatte han et billede af en rotte med en kniv i ryggen.

I retten blev der i forsvaret lagt vægt på, at den 21-årige havde slået det op på sin egen Facebook-profil og ikke var Facebook-ven med de to brødre, og han havde dermed ikke fortsæt til, at de skulle få viden om truslerne.

Men retten fandt det bevist, at brødrene skulle trues, fordi de havde vidnet i voldssagen, og den samlede straf blev på fire måneders fængsel.

Narko til eget forbrug

En dom som den 21-årige og forsvare Rasmus Amandusson straks ankede.

Den dømte kunne erkende besiddelse af peberspray og narko, men nægtede, det var til videresalg, da det var til eget forbrug.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.