Dømt matchfixer erkender sin skyld

Kristoffer Wichmann har spillet på sejre til sit eget hold

Foto: Flemming Krogh/Scanpix

Foto: Flemming Krogh/Scanpix

KØBENHAVN:Fodboldspilleren Kristoffer Wichmann fra FC Vestsjælland, som DBU har dømt for matchfixing, erkender overfor Jyllands-Posten at have satset penge på egne kampe.

- Ja, jeg har satset penge på kampe, hvor jeg selv spillede. Nej, jeg har aldrig været med i organiseret matchfixing, siger han til avisen.

Det er første gang, at Kristoffer Wichmann fortæller sin version af den hidtil mest omdiskuterede matchfixingsag i dansk fodbold, og FC Vestsjælland-forsvareren indrømmer ligeledes for første gang at være skyldig i anklagerne om spil på egne kampe.

- Jeg vil gerne lægge kortene på bordet for at få afmystificeret det hele for at få fortalt, hvordan det hele hænger sammen, og for fuldstændigt at få afvist de insinuationer omkring de kriminelle og de organiserede forhold, som jeg er blevet mødt med, siger han.

Som en udløber af renselsesprocessen har han valgt at indstille karrieren indtil videre og har fået sin hidtidige klub til at annullere kontrakten, så hans holdkammerater får ro til at kæmpe om oprykning til superligaen.

- Jeg vil have gjort det glasklart for alle, at jeg ikke har gjort noget ulovligt og kriminelt. Ingen står bag, og jeg organiserer heller ikke selv noget kriminelt, siger han til Jyllands-Posten og tilføjer:

- Jeg har aldrig betalt penge til nogen eller påvirket nogen til at gøre noget, så jeg har vundet penge.

Kristoffer Wichmann indrømmer til gengæld også tidligere at have spillet på FC Vestsjællands kampe - dog ifølge ham selv aldrig på nederlag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.