Dørmand beskrev overfald

Bandidos-rockere tiltalt for vold mod udsmider under overfald på arvefjenderne

Martin Frandsen
Arkivfoto: Grete Dahl
Vold 12. september 2013 08:56 - Opdateret 14. september 2013 07:46

AALBORG: En dørmand fik en flænge i hovedet og en stor bule i baghovedet, da han onsdag 27. marts før påske forsøgte at skille to grupper rockere fra hinanden under et kæmpe slagsmål på Mallorca Bar.

Det kom onsdag frem i byretten i Aalborg, hvor 10 Bandidos-medlemmer og supportere – herunder både præsidenten og vicepræsidenten – er tiltalt for rå og grov vold mod fire medlemmer af Hells Angels i et planlagt overfald.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende torsdag.

Flere farver i spil

Dørmanden var indkaldt som vidne og kom blandt andet med et delvist signalement af de mænd, som havde kastet en sten i tindingen på ham og slået ham i baghovedet.

Men vidnet skiftede flere gange mening, om et par joggingbukser var sorte eller hvide, og om han blev slået med en jernstang eller en baseballkølle.

Dørmanden fortalte, at HA´erne først dukkede op på værtshuset.

- Jeg bad dem tage deres veste af, som vi altid gør, og det gjorde de så. De sad først i baren og købte nogle helflasker. Så gik de ind i rygerummet og deres piger gik hjem, fortalte han.

Fandt sin stikvest

Senere kunne han se gruppen af Bandidos-folk ankomme i flok.

- Jeg kunne mærke, der ville ske noget og sagde det til min arbejdsgiver. Jeg tog min stikvest på og min security-trøje uden over. Jeg løb ind i rygerummet, og de to grupper var i tumult og slagsmål. Jeg forsøgte at skille dem af og fik lagt en Bandidos-mand ned. Der blev kastet en sten udefra og jeg blev ramt i tindingen, så jeg blødte, vidnede udsmideren.

Han kunne ikke se hvem, der havde kastet stenen, men han bekræftede, at han tidligere havde forklaret til politiet, at det var en cirka 190 centimeter høj mand, almindelig af bygning iført sort joggingtøj, sorte handsker og en paintball-maske med sort visir, der dækkede ansigtet.

Skiftede mellem farver

Stenen blev kastet fra cirka en meters afstand, men i retten ændrede han det til, at stenen var kastet fra cirka tre meter.

- Jeg prøvede at løbe efter ham, der kastede stenen. Han løb mod Prinsensgade, men lige uden for døren blev jeg slået i nakken af en person med sorte bukser med hvide striber, muligvis Adidas, og hvide gummisko med pletter af mit blod, sagde dørmanden.

Han havde et erstatningskrav for svie og smerte samt tabt arbejdsfortjeneste på samlet 5.420 kroner.

- Men når stenen er kastet inde på Mallorca Bar, så kan det lige så godt være en fra den anden gruppering end de tiltalte, som har kastet stenen, sagde Michael Juul Eriksen, forsvarer for Bandidos-præsidenten.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...