Døve demonstrerer også

Danske Døves Landsforbund blander sig nu i protesterne mod Aalborg Kommunes spareplaner.

Døve i Aalborg gik også på gaden sidste år, hvor de demonstrerede over planerne om at nedlægge deres seniorkonsulent-ordning.

Døve i Aalborg gik også på gaden sidste år, hvor de demonstrerede over planerne om at nedlægge deres seniorkonsulent-ordning.

De døve er utilfredse med, at Døves Kulturcenter er sat på listen over de ikke-lovpligtige tilbud, som skal spare 3 mio. kroner. En øvelse som kan betyde, at centret må lukke. - 375 døve i Aalborg Kommune mister deres netværk og tegnsprogsmiljø, hvis kommunen vælger, at kulturcenteret skal lukkes, hedder det bl.a. i en pressemeddelelse. Døves Landsforbund vender sig også mod forslaget om at nedlægge ældrevejledningen for borgere over 65 år, og utilfredsheden er så stor, at døve i Aalborg går med i demonstrationen ved Medborgerhuset her til middag. - Vi ved, at Døves Kulturcenter i Aalborg er meget vigtig for døve. Jeg er ikke sikker på, at politikerne tænker over, at døve ikke bare kan sniksnakke med hørende hen over hækken eller smutte ned i pensionistklubben. Døve har brug for et tegnsprogsmiljø, understreger formand for DDL Asger Bergman. Foreningen frygter, at det vil blive dyrt for samfundet, hvis man vælger at lukke disse tilbud ned, fordi der vil dukke andre og nye problemer op på sigt, som vil koste penge at løse.