Udland

Dokumenter afslører Hillary-strategi

Det Hvide hus udviklede strategi for den tidligere førstedame Hillary Clinton, der skulle "menneskeliggøres."

Over 3500 hemmelige og fortrolige dokumenter fra årene, hvor Bill Clinton var USA's præsident, er blevet offentliggjort og har skabt stor fokus på Hillary Clintons år i Det Hvide Hus.

Dokumenterne viser også, at det var en anden epoke, da Hillary Clinton var førstedame.

En del af de fortrolige dokumenter, noter, breve og andre papirer, som er blevet offentliggjort af De Nationale Arkiver, taler om store teknologiske fremskridt - for eksempel foreslår et memo i 1995, at Hillary Clinton taler til unge kvinde på internettet, "som er blevet meget populært."

Dokumenterne kan ikke mindst få betydning for Clintons videre politiske løbebane, da hun ventes at stille op ved præsidentvalget i 2016 i håb om at afløse præsident Barack Obama.

Andre dokumenter viser i detaljer politiske kampe omkring en sundhedsreform, som Hillary Clinton forsøgte at få på plads, og som minder om den aktuelle diskussion om Obamas sundhedsreform.

Rådgiverne i Det Hvide Hus under præsident Clinton udviklede en strategi for at "menneskeliggøre" Hillary Clinton, da hun var førstedame, viser dokumenterne, som taler om hendes aversion mod medierne i Washington.

Der blev målrettet sat en hel del kræfter ind på at få ændret en udbredt opfattelse af Hillary Clinton som en lidt verdensfjern og beregnende politiker. Dokumenterne viser, at hun meget bevidst kæmpede for at få positiv presseomtale - ikke mindst forud for hendes vellykkede valgkamp i 2000.

- Hillary føler sig godt tilpas, når hun møder lokale journalister på rejser rundt i landet. Det vil hjælpe os til at få dæmpet hendes aversion over for de nationale -medier, hedder det i en dokument, hvor Hillary Clinton bliver opfordret til at "socialisere" mere med journalisterne i Washington.

- Det vil skabe stor goodwill for Hillary, da vi alle kan fortælle mange gode anekdoter om hende og menneskeliggøre hende og vise pressen den gode person, som hun her, hedder det videre.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst