Dom: 72-årig kvinde dræbte sin mand med stik i hjertet

En ældre kvinde er skyldig i drabet på sin 74-årige mand. Det fastslår Retten i Næstved.

Flere stik i hals og bryst fra en 17 centimeter lang køkkenkniv var årsagen til, at 74-årige Ole Brandt Jørgensen i august mistede livet i sit hjem på Thit Jensens Vej i Næstved.

Torsdag formiddag har Retten i Næstved kendt mandens hustru, en 72-årig kvinde, skyldig i drabet.

Under retssagen har kvinden erkendt, at det var hende, der førte kniven.

- Retten finder det ubetænkeligt at lægge denne forklaring til grund, uanset at tiltalte ikke har nogen klar erindring om, hvordan hun påførte forurettede stikkene, men alene kan huske forløbet op til, skriver retten i sin afgørelse.

Kvinden er uddannet sygeplejerske, og derfor mener retten, at hun må have vidst, at manden ville dø, da hun stak ham flere gange i hjerteregionen.

- Dette understøttes til dels også af tiltaltes forklaring afgivet under grundlovsforhøret 8. august 2014, herunder at hun som sygeplejerske vidste, at et stik i hjerteregionen ville medføre, at personen døde, lyder det fra retten.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som har efterforsket sagen, har beskrevet drabet på Ole Brandt Jørgensen som en familietragedie.

Statsadvokaten har i sagens anklageskrift fremsat krav om, at kvinden skal fradømmes retten til at arve efter sin mand. Det er normal fremgangsmåde i sager om drab i ægteskabsforhold.

Dommen ventes afsagt senere torsdag.

Straffen for drab ligger i udgangspunktet på 12 års fængsel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.