Udland

Dom får næppe betydning for Italiens regering

Berlusconis parti vil blive ved med at støtte Letta-regeringen, siger tidligere justitsminister.

Dom får næppe betydning for Italiens regering

Den italienske højesteretsdom, der stadfæster en fængselsdom til Silvio Berlusconi for skattesvig, får ikke betydning for regeringen i Rom, siger en allieret til den tidligere premierminister.

Efter et møde i Berlusconis centrum-højre parti PDL siger Nitto Palma, som var justitsminister i Berlusconis sidste regering, at der var udbredt bitterhed i partiet over dommen.

- Men denne dom får ikke betydning for Letta-regeringen, som blev dannet for at redde landet, og som vil blive ved med at tjene, så længe det står til os, siger han.

Den øverste italienske retsinstans siger, at der skal tages fornyet stilling til, hvorvidt Berlusconi skal udelukkes fra politik. Det betyder, at den omstridte politiker kan fortsætte som senator og partileder indtil videre.

Berlusconi har også selv sagt, at regeringen ikke må falde, uanset retssagens udfald, men en række af hans partimedlemmer har opfordret til protester og boykot af ministerier

Den 76-årige Berlusconi blev i den oprindelige dom udelukket fra at deltage i det politiske liv i fem år. Anklageren havde bedt om at få udelukkelsen reduceret til tre år. Kravet skal nu undersøges nærmere juridisk.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.