Dom i Kwik Spar-sag

Gerningsmanden fra Skagen erkendte tyveri, men nægtede sig skyldig i røveri

Dommeren besluttede, at der var tale om røveri. <i>Bente Poder</i>

Dommeren besluttede, at der var tale om røveri. Bente Poder

SKAGEN:En 18-årig skagbo blev tirsdag dømt for den 19. oktober sidste år, at have udsat Kwik Spar i Skagen for røveri, og for at have stjålet i alt 18.190 kr. fra kasseapparatet, hvilket retten takserede til otte måneders fængsel, heraf seks måneder betinget, samt 120 timers samfundstjeneste.

Den 18-årige, som på gerningstidspunktet var 17 år, forklarede, at han skulle bruge penge til at finansiere et hashmisbrug.
På tidspunktet for røveriet havde den tiltalte intet arbejde, og så derfor ingen anden udvej, end at begå røveri.

Tænkte ikke

Den 18-årige fortalte i retten, at han ikke havde lagt megen tanke bag røveriet, men blot havde pakket en elefanthue samt kniv og taget turen ned til dagligvarebutikken.

Her havde han ventet nogle minutter, før han løb ind i butikken, hvor han havde fundet ekspedienten i bagbutikken. Ekspedienten vidnede i retten, og fortalte, hvordan den 18-årige havde puffet til hende. Ikke specielt hårdt, men tilstrækkeligt til at hun faldt. Herefter havde han sagt til hende:
- Nu bliver du kraftedeme liggende.
Bagefter var den 18-årige løbet ud til kassen, hvor det lykkedes ham at stjæle 18.190 kr. inden han flygtede.

Et nyt liv

I retten forklarede den unge mand, at han ikke længere tager stoffer, og at han startede hos en misbrugskonsulent i 2011. Desuden er han startet på uddannelsen til pædagog.

Før domsafsigelsen argumenterede forsvareren for, at der kun var tale om tyveri i stedet for røveri, men retten valgte at følge anklagerens krav om otte måneders fængsel, hvoraf de seks kunne gøres betingede, samt samfundstjeneste. Dommer Dorthe Pedersen pointerede dog, at hvis ikke den anklagede havde udvist så stor vilje til at bedre sit liv, som han har, så kunne dommen have været langt større.
Den 18-årige ankede ikke dommen på stedet, men udbad sig betænkningstid.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.