Dom i sag om kursmanipulation er logisk

Ekspert er ikke overrasket over dommen i sagen om grov kursmanipulation med Sparekassen Himmerlands aktier

Formand for Sparekassen Himmerland, Finn Mathiassen, kalder dommen ”helt forkert” og mener, at den gør det ”vanskeligt at være aktiehandler, hvis fejl straffes så hårdt”. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Formand for Sparekassen Himmerland, Finn Mathiassen, kalder dommen ”helt forkert” og mener, at den gør det ”vanskeligt at være aktiehandler, hvis fejl straffes så hårdt”. Arkivfoto: Michael Bygballe Michael Bygballe

HJØRRING:Dommen over de tiltalte i sagen om grov kursmanipulation med aktier i Sparekassen Himmerland er hverken overraskende eller hård set i forhold til de beviser, der kom frem under retssagen.

Det fastslår en af landets førende eksperter i børsret, professor ved Copenhagen Business School Søren Friis Hansen, som NORDJYSKE Stiftstidende har bedt analysere dommen.

- Der er ikke noget, der springer i øjnene, når man læser dommen. De tiltalte er ikke dømt for at have manipuleret kursen på Himmerland-aktierne i vejret med gevinst for øje, men for at have udsendt signaler, der var egnede til at forvirre børsmarkedet, siger Søren Friis Hansen.

Formand for Sparekassen Himmerland Finn Mathiassen kalder dommen ”helt forkert” og mener, at den gør det ”vanskeligt at være aktiehandler, hvis fejl straffes så hårdt”.

Til det siger Søren Riis Hansen:

- Jeg tillader mig at gå ud fra, at lovgivningens bestemmelser om kursmanipulation er paratviden hos alle, der er involveret i handel med børsnoterede værdipapirer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.