Dom: Salg af e-cigaretter med nikotin er ulovligt

Det er ulovligt at sælge e-cigaretter med nikotin i Danmark, lyder dom. Webshopejer får bøde på 50.000 kroner.

Salg af såkaldte e-cigaretter med nikotin er ulovligt i Danmark, da produktet er et lægemiddel, fastslår ny dom. Indehaver af webshop får bøde på 50.000 kroner.

I den første dom om handel med de populære e-cigaretter med nikotin er indehaveren af to webshops blevet idømt en bøde på 50.000 kroner ved Retten i Randers.

- Man skal have tilladelse efter lægemiddelloven til salg af e-cigaretter med nikotin, og der er ikke udstedt tilladelser til salg i Danmark, siger anklageren i sagen, Peter Koukoumis fra Østjyllands Politi.

Dommen er et udtryk for, at nikotin i form af e-cigaretter er et lægemiddel, der kan sammenlignes med nikotin i nikotintyggegummi, -plastre, -inhalatorer og -mundspray. De er alle godkendte lægemidler, som alene tjener det formål at tilføre brugeren nikotin.

Det er alene e-cigaretter indeholdende nikotin, der er omfattet af dommen. Man kan fortsat sælge e-cigaretter uden nikotin uden at overtræde loven.

Myndighederne skønner, at der findes over 200 forhandlere i Danmark, som altså sælger e-cigaretter med nikotin ulovligt. Mindst 25 af dem er meldt til politiet.

En Gallup-undersøgelse for Sundhedsstyrelsen har tidligere vist, at op mod 200.000 danskere ryger e-cigaretter.

Det er endnu uvist, om sagen ankes til landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst