Dom til Allan K.

Klubejer skal betale 2.5 millioner

Allan K. Pedersen skal ikke af med FCN, men skal betale 2. 5 millioner kroner i kompensation. Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix

Allan K. Pedersen skal ikke af med FCN, men skal betale 2. 5 millioner kroner i kompensation. Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix

KØBENHAVN:Klubejer Allan K. Pedersen kan beholde superligaklubben FC Nordsjælland, selv om Østre Landsret fredag har afgjort, at han i 2008 købte selskabet bag FC Nordsjælland for billigt af sit eget holdingselskab AKP Holding.

Efterfølgende gik AKP Holding konkurs, og konkursboet mente, at købsprisen på 500.000 var alt for lav, og at handlen derfor skulle gå tilbage.

Østre Landsret fastslår dog, at FC Nordsjælland ikke var nær så meget værd på salgstidspunktet, som tilfældet er i dag, og derfor mener retten ikke, at handlen skal omstødes.

Konkursboet har dog fået medhold i, at Allan K. Pedersen sammen den øvrige bestyrelse bestående af konen Bente Pedersen og advokat Michael Vinther i det nye selskab KAP Holding skal betale en erstatning på 2,5 millioner, fordi FC Nordsjælland blev solgt for billigt.

Dommen er næppe, hvad hverken den ene eller den anden part havde drømt om.

Allan K. Pedersen mener, han burde være pure frifundet, mens konkursboet havde håbet, at handlen skulle gå om, hvilket ville være økonomisk uhyre attraktivt for konkursboet, da FC Nordsjælland efter sidste sæsons mesterskab er langt mere værd i dag, end tilfældet var på salgstidspunktet.

Så langt vil retten langt fra gå, selv om dommen fastslår, at selskabet blev solgt for billigt i 2008. Og landsretten forklarer i en pressemeddelelse, hvorfor retten ikke mener, handlen bør gå om.

- Det skyldes, at landsretten har fundet, at konkursboet ville have solgt FC Nordsjælland A/S længe inden, at fodboldklubben blev så meget værd, som tilfældet er, efter at FC Nordsjælland i 2012 vandt Danmarksmesterskabet og dermed fik adgang til deltagelse i Champions League, hedder det i pressemeddelelsen.

Dommen fra Østre Landsret forklarer, at Bente Pedersen og Michael Vinther også drages til ansvar, fordi de som bestyrelsesmedlemmer ikke sagde fra overfor handlen. Michael Vinther skal dog ifølge dommen ikke personligt trække pengepungen op af lommen.

- Efter omstændighederne ved og følgerne af overdragelsen af aktierne i FC Nordsjælland Holding til det af Allan Kim Pedersen ejede selskab KAP Holding, skal KAP Holding og Allan Kim Pedersen i det indbyrdes forhold solidarisk friholde Michael Vinther for ethvert beløb, som han skal betale til konkursboet, lyder det i dommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.