Dom til drabsdømt dansk familiefar ankes

- Dommens grundlag må gennemgås på ny, siger tysk forsvarer for drabsdømt dansk familiefar.

Dom til drabsdømt dansk familiefar ankes

Dommen mod den 41-årige danske familiefar Peter-Thue Rudgaard, der er blevet idømt livsvarigt fængsel for drab på sine to døtre i Potsdam ved Berlin, vil blive forsøgt anket ved en føderal retsinstans, oplyser forsvareren i sagen til det tyske nyhedsbureau DPA.

- Dommens grundlag må gennemgås ved den højere retsinstans, siger forsvarer Thomas Arndt til DPA.

Den nordjyske familiefar satte sin bil i brand og lod sine to døtre brænde ihjel på bagsædet under en sviptur til Tyskland sidste sommer. Landsretten i Potsdam idømte torsdag den 41-årige livsvarigt fængsel.

Arndt skal senest anke sagen torsdag i denne uge. Hvis anken anerkendes, skal sagen genoptages ved den føderale domstol Bundesgerichtshof.

Den drabsdømte besluttede i en tilstand af håbløshed at begå selvmord på en tilfældig rasteplads og tage pigerne med i døden.

Han overlevede selv den voldsomme bilbrand, men blev stærkt forbrændt. En livstidsdom i Tyskland er på mindst 15 år.

Den drabsdømte mand, som kommer fra landsbyen Øster Hurup på Himmerland, forklarede kort efter bilbranden 12. august til tysk politi, at der var tale om en tragisk ulykke, og at han selv var heldig at slippe med alvorlige forbrændinger.

Pigerne, som sad fastspændt i sikkerhedsseler på bagsædet, nåede ikke ud i tide, lød den første forklaring.

En toksikologisk undersøgelse af børneligene i det forkullede bilskelet viste, at pigerne havde sovemedicin i blodet, da ilden brød ud. Det gav et kraftigt fingerpeg i retning af forbrydelse.

Manden brød senere sammen og erkendte, at han havde forsøgt selvmord og ville tage døtrene med sig i døden. Teknikere har siden slået fast, at han formentlig kun selv sad i den brændende bil i ganske få sekunder.

Den 41-årige mand - som tidligere har døjet med selvmordstanker og depressive perioder - fortalte under retssagen om sit forliste ægteskab, skilsmissen og den efterfølgende strid med ekskonen om pigerne.

/ritzau/DPA