Dom til drabsdømt nordjysk far granskes

Retssagen skal gennemgås igen

Postdam Justizzentrum ved Berlin. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Postdam Justizzentrum ved Berlin. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

Ø.HURUP/POTSDAM:Torsdag blev 41-årige Peter-Thue Rudgaard fra Ø. Hurup idømt livslangt fængsel ved den tyske landsret i Potsdam for at have slået sine døtre ihjel i en bilbrand i august 2011 i en skov ved Berlin.Men nu skal retssagen gennemgås igen, oplyser farens tyske forsvarer, Thomas Arndt. Han beder nemlig om at få en revision af retssagen, oplyser det tyske nyhedsbureau DPA.

Op til revision

- Dommens grundlag må gennemgås ved den højere retsinstans, siger Thomas Arndt.Det vil betyde, at den føderale domstol Bundesgerichtshof skal foretage en revision af retssagen for at se, om der begået fejl undervejs.
Den vil efterprøve landsretten begrundelse for skyldsspørgsmål og straflængde, oplyser retsformand Dr. Frank Tiemann fra landsretten i Potsdam.

Ingen vidner

Der er udelukkende tale om, at Bundesgerichthof skal gennemgå den skriftlige begrundelse for dommen.Der skal hverken indkaldes vidner eller føres bevisførelse af anklagemyndigheden. Der er altså ikke tale om en decideret anke med en ny retssag som det kendes fra Danmark.

Sjældent der er fejl

Såfremt Bundesgerichthof vurderer, at der er begået fejl, så skal sagen for landsretten i Potsdam igen.Men det er yderst sjældent, at retssager skal gå om, oplyser landsretten. Med dommen vild er gå mindst 15 år, inden Peter-Thue Rudgaard første gang kan søge om prøveløsladelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.