Skattepolitik

Dom til nordjysk virksomhed

Nordjysk Entreprise ApS, der har hjemsted i Hjørring, kommer til at betale næsten 700.000 kroner i A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for polske arbejdere.

Nordjysk Entreprise skal af med penge i både skat og arbejdsmarkedsbidrag for i 2006 at have aftaler med polske arbejdere.

Nordjysk Entreprise skal af med penge i både skat og arbejdsmarkedsbidrag for i 2006 at have aftaler med polske arbejdere.

Dommen faldt fredag i Vestre Landsret, hvor skatteministeriet blev frifundet og Nordjysk Entreprise ApS i Hjørring blev dømt til at betale næsten 700.000 kroner i A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for de polske arbejdere, som firmaet havde aftaler med i 2006. Aftale med polske håndværkere Nordjysk Entreprise har selv en stribe ansatte og arbejder især med facadepudsning med et særligt system, STO-puds. I 2006 havde man så meget at lave, at man fik kontakt til nogle polske håndværkere. STO-systemet er meget udbredt i Polen, og de polske håndværkere anses for at være meget dygtige til netop denne facadeopbygning. I 2006 havde Nordjysk Entreprise aftale to polske firmaer, Mega Styk og Mega Styl Plus, der begge havde dansk momsregistrering. Ved hver entreprise blev der indgået en kontrakt mellem Nordjysk Entreprise og et af de to polske firmaer, der så sendte folk ud på arbejdspladserne. Hvem skal nu betale? Spørgsmålet var så, om der var tale om arbejdsudleje fra Nordjysk Entreprises side. Hvis det var tilfældet skulle det nordjyske indeholde A-skat og arbejdsmarkedsbidrag. Tidligere har der været nogle arbejdsmiljøsager mod de to polske firmaer og Nordjysk Entreprise, men her slap det nordjyske firma fri, fordi man dengang ikke mente, at der var tale om arbejdsudleje. Men nu siger Vestre Landsret altså, at der er tale om arbejdsudlejning. Landsretten støtter sin afgørelse på, at Nordjysk Entreprise instruerede de polske håndværkere i arbejdet, at firmaet leverede både materiel og materiale, og at der i kontrakterne var indført bestemmelser om, hvordan de skulle opføre sig på arbejdspladsen. Så ud fra en samlet vurdering finder landsretten, at skatteministeriet har godtgjort, at der er tale om arbejdsudleje. Betaler sagsomkostningerne Det vil altså sige, at Nordjysk Entreprise hæfter for A-skatter 547.000 kr. og arbejdsmarkedsbidrag på 129.000 kr. Hertil kommer så sagens omkostninger med 75.000 kr.