Udland

Dommer afgør sag om topløs Catherine

Fransk dommer beslutter, om der skal være forbud mod at trykke og sælge fotos af topløs britisk prinsesse.

Dommer afgør sag om topløs Catherine

En fransk dommer skal tirsdag afgøre, om der skal nedlægges forbud mod videresalg eller genoptrykning af de fotografier, hvor den britiske prinsesse Catherine, der er gift med prins William, er topløs.

Det sker, efter at en advokat for det kongelige britiske par har bedt en domstol om at forbyde videresalg og trykning af de omstridte fotografier.

Afgørelsen ventes offentliggjort tirsdag klokken 12 dansk tid.

Advokaten Aurelien Hamelle var mandag til høring i domstolen i Paris-forstaden Nanterre, og her sagde han, at fotografierne blev taget i "et meget intimt øjeblik", og at det ikke hører hjemme på forsiden af et magasin.

Hamelle henviste også til den skæbne, der overgik prins Williams mor, prinsesse Diana, som var udsat for en "fatal jagt" af paparazzier, som Hamelle sagde til dommeren.

Diana blev dræbt ved en færdselsulykke i Paris i 1997, da hun forsøgte at slippe væk fra fotografer.

Fotografierne af den topløse Catherine er bragt i flere magasiner, nemlig det franske Closer, det italienske Chi og i den irske avis Daily Star.

I øvrigt siger anklagemyndigheden i Nanterre, at det har modtaget en politianmeldelse mod magasinet Closer og fotografen, hvis identitet ikke er kendt.

De beskyldes for at have forbrudt sig mod den franske lovgivning for privatlivets fred.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.