Dommer afviser Armstrongs sag mod Usada

Amerikansk domstol vrager den dopinganklagede Lance Armstrongs sagsanlæg mod det amerikanske antidopingagentur

Dommer afviser Armstrongs sag mod Usada

Den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong har fået afvist sit sagsanlæg mod det amerikanske antidopingagentur, Usada.

Det er dommeren Sam Sparks, der har afvist sagen.

Han kritiserer Armstrongs sagsanlæg for at minde mere om et pr-stunt end en reel udfordring af Usadas anklage om, at den tidligere cykelrytter skal have taget doping i sin karriere, skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig understreger dommeren, at afvisningen ikke er endelig, og at rytterens advokater har mulighed for at forsøge sig med et nyt sagsanlæg.

Dommeren råder advokaterne til at droppe "ethvert upassende argument, retorik og irrelevant materiale".

Og det vil advokaterne så forsøge at leve op til, fortæller Armstrongs advokat Tim Herman til Washington Post mandag aften.

- Vi vil sende et nyt eksemplar, som lever op til, hvad dommer Sparks ønsker, siger han til avisen.

Armstrong begrundede mandag sit sagsanlæg med, at Usada ikke giver atleter ret til en fair retssag, og at antidopingagenturet ikke har domsmyndighed i sagen.

- Den proces, Usada er i gang med at føre mod Lance Armstrong, er ikke en fair proces, og sandheden er ikke målet, lød det mandag i begrundelsen for sagsøgningen, ifølge usatoday.com.

De fleste troede, at cykellegenden endegyldigt var renset for tidligere tiders dopinganklager, da de amerikanske myndigheder i februar efter to års efterforskning droppede anklagerne mod Armstrong.

Undersøgelserne førte dengang ikke til nogen civil straffesag, men Usada ville ikke lade sagen falde.

Selv om der ikke var beviser for, at der var sket nogen lovovertrædelser undervejs i Armstrongs karriere, kunne der nemlig sagtens være foregået doping alligevel.

Usada mener at have bevis for brug af ulovlige stoffer helt tilbage til 1996 - herunder blodprøver med tegn på brug af epo.

Usada har vidneudsagn fra mere end 10 ryttere, der enten har set Armstrong bruge epo eller hørt ham tale om det i perioden fra 1996 til 2005.

Identiteten af disse ryttere er indtil videre ukendt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.