Dommer fængsler 16-årig for knivdrab i Hillerød

En 16-årig dreng er fængslet for knivdrab på skoleelev. En anden sigtet er løsladt.

Retten i Hillerød har fredag eftermiddag varetægtsfængslet en 16-årig dreng i foreløbig fire uger for at have dræbt den 17-årige handelsgymnasieelev Mads Skjoldsøge i Hillerød torsdag.

En 18-årig mand, der også er sigtet i sagen, er blevet løsladt efter fredagens grundlovsforhør. Det skriver ekstrabladet.dk.

Hos Nordsjællands Politi bekræfter efterforskningsleder Morten Kaare Pedersen over for Ritzau, at politiet er af den opfattelse, at det er den 16-årige, som førte kniven.

Politiet har ellers ikke meldt meget ud om hændelsen, men flere vidner har blandt andet til Ekstra Bladet fortalt, at Mads Skjoldsøge blev opsøgt på skolen af gerningsmændene. Han fulgte med dem udenfor, hvor knivstikkeriet fandt sted.

De to unge er sigtet for i forening at have dræbt den 17-årige dreng.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, så det er uvist, hvad de to teenagere har forklaret, og hvad anklageren har fremlagt af materiale mod dem.

Nordsjællands Politi anholdt torsdag tre personer i sagen, men en 17-årig dreng blev efterfølgende løsladt.

Efterforskningsleder Morten Kaare Pedersen har til Ritzau fortalt, at den 17-åriges rolle i sagen ikke har været stor nok til at kunne begrunde et krav om varetægtsfængsling.

For at kunne varetægtsfængsle en sigtet skal anklagemyndigheden over for retten blandt andet kunne godtgøre, at der er en begrundet mistanke om, at den sigtede er skyldig i den rejste sigtelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.