Dommer løslader 46-årig efter påkørsel

En 46-årig mand er sigtet for at køre en 23-årig mand ned med vilje i Nordsjælland. Dommer løslod ham søndag.

Dommer løslader 46-årig efter påkørsel

En 46-årig mand kan søndag frit forlade Retten i Lyngby, selvom han ifølge politiet har kørt en 23-årig ned med vilje, så den yngre mand fik flere knoglebrud på overkroppen.

Årsagen er, at en dommer valgte at løslade den 46-årige i et grundlovsforhør, oplyser Nordsjællands Politi til Ritzau.

Det var ifølge politiet en overhaling, der fik den 46-årige til bevidst at påkøre den 23-årige lokale mand ved Jægerspris i Nordsjælland lørdag eftermiddag.

Den 23-årige blev fløjet til Rigshospitalet med mange mindre knoglebrud, men har ikke været i livsfare.

- Han overhaler en usikkert og langsomt kørende firhjulstrækker, og det bliver chaufføren i firhjulstrækkeren angiveligt sur over, og han kører så efter ham, sagde vagtchef Ole Hestbæk til Ritzau tidligere søndag.

Episoden skete ved 16-tiden lørdag, hvorefter den 23-årige kører ind og parkerer på en lukket vej.

- Da han er ved at stige ud af bilen, bliver han forsætligt påkørt af firhjulstrækkeren. Den forurettedes bil bliver skubbet 10 meter, og den forurettede selv bliver ramt og trukket ind under firhjulstrækkeren, som kører hen over torsoen, fortæller vagtchefen.

- Den forurettede får mange mindre knoglebrud på torsoen, og han blev fløjet ind til Rigshospitalets Traumecenter. Han har dog ikke været i livsfare, siger Ole Hestbæk.

Den formodede gerningsmand, en 46-årig lokal mand, blev anholdt lørdag på sin bopæl. Manden var ifølge politiet synligt påvirket af spiritus. Han er nu sigtet for grov vold, og en blodprøve skal fastslå, om der er også er tale om spirituskørsel.

- Hvis du bruger en hammer til at slå med, så bliver du sigtet for grov vold. Her har den 46-årig brugt sin bil som redskab, og derfor sigtes han for grov vold, fortalte vagtchefen.

Den 46-årige har været så påvirket, at politiet måtte vente til søndag formiddag for at afhøre ham.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.