Dommer løslader tre unge efter voldelig demo

To drenge og en ung kvinde skal ikke længere sidde fængslet i sag om hærværk efter demonstration.

To 17-årige drenge og en 18-årig kvinde er onsdag blevet sat på fri fod af en dommer i Københavns Byret.

De unge har været varetægtsfængslet i forbindelse med hærværk mod en hæveautomat, som skete tidligere i august, da en større demonstration på Nørrebro i København raserede gadebilledet.

Demonstrationen gik under mottoet "Reclaim the streets" og foregik 9. august. Stribevis af butiksruder blev smadret, og politiet blev udsat for forskellige former for kasteskyts, blandt andet brandbomber og brosten.

Nogle dage efter anholdt politiet 26 personer i forlængelse af sagen. Af dem blev de to 17-årige drenge fremstillet i grundlovsforhør den 13. august, hvor en dommer valgte at varetægtsfængsle dem.

I sidste uge blev en 18-årig kvinde så også stillet for en dommer og fængslet. Det skete den 21. august. Men nu har retten bestemt, at alle sigtede skal løslades.

- Retten har vurderet, at der ikke længere er en tilstrækkelig stor risiko for, at de sigtede kan påvirke efterforskningen og afstemme deres forklaring, som kan begrunde en fortsat fængsling, siger advokaturchef Helle Just Krag fra politiets Station Bellahøj til Ritzau.

De tre er sigtet for at have udøvet hærværk mod en hæveautomat tilhørende Nordea på Østerbro. Politiet mener, at de har handlet i forening med en fjerde person, som fortsat er på fri fod.

Helle Just Krag fortæller, at sigtelsen mod de tre består, og at efterforskningen mod dem fortsætter.

- Det er vores opfattelse, at vi har fat i de rigtige, og vi vil fortsat arbejde hen imod at få sagen indbragt for retten, siger hun til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.