Dommer vil ikke fængsle anholdt i knivsag

Politiet får tre døgn til at underbygge mistanken mod 33-årig i knivsag. Dommer vil ikke fængsle manden.

Dommer vil ikke fængsle anholdt i knivsag

Dommer Charlotte Meincke vil ikke være med til at varetægtsfængsle en 33-årig mand, der er sigtet for knivstikkeri i en københavnsk kolonihave i weekenden.

Efter et lukket grundlovsforhør mandag i Københavns dommervagt afviser dommeren at fængsle den 33-årige.

I stedet giver hun politiet tre døgn til at underbygge mistankegrundlaget mod den 33-årige, og den sigtede skal foreløbig sidde anholdt så længe.

Den 33-årige mand er sigtet for grov vold ved en kolonihavefest i det sydvestlige København i weekenden. Festen endte med, at to deltagere røg på hospitalet.

Den anholdte var deltager i den private fest, der udviklede sig voldeligt, da deltagerne røg i totterne på hinanden.

- Der var nogle uoverensstemmelser, der udarter til tumult og slagsmål, siger efterforskningsleder Kim Refshammer fra Københavns Politis station City.

En 29-årig mand måtte indlægges på hospitalet på grund af knivstik. Han fik et 20-30 centimeter langt og fire-fem centimeter dybt snit under venstre arm. Stikket var ikke livstruende.

En kvindelig gæst røg med på hospitalet. Hun blev formentlig slået med en flaske i hovedet, da hun efter politiets overbevisning forsøgte at stoppe det slagsmål, der førte til knivstikkeriet.

Da politiet dukkede op på adressen på Pilestykket i København SV, var festdeltagerne yderst sparsomme med oplysninger om, hvad der var sket. Der var heller ikke nogen, der ønskede at pege på en gerningsmand.

Alligevel lykkedes det i løbet af søndagen for politiet at få anholdt den 33-årige, der er sigtet for knivstikkeriet. Han nægter sig dog skyldig i den rejste sigtelse.

/ritzau/