Dommere vil afvise tilbud

Dommerformand overrasket over DBU-skridt

DBU forsøger at få breddedommerne til at kvitte deres organisation. Arkivfoto: Kurt Bering

DBU forsøger at få breddedommerne til at kvitte deres organisation. Arkivfoto: Kurt Bering

KØBENHAVN:Alle danske dommere bliver i øjeblikket lokket med at komme over i folden hos Dansk Boldspil-Union (DBU), så de kan dømme videre.

DBU har sendt en mail ud til alle dommere, og fodboldunionen reklamerer også med et samlet tilbud på sin hjemmeside.

Men det vil ikke lokke dommerne over til ”fjenden”, mener formand i Dansk Fodbolddommer-Union (DFU), Per Buttenschøn.

- Jeg er da noget overrasket, at DBU skrider til det. Tilbuddet - hvis man kalde det det - til den enkelte dommer er jo: Kom over til os og døm for 207 kroner mod så at forlade dit fællesskab og dommerorganisationen.

- Det er dybest set det, som står. Det er et tilbud til den enkelte dommer og ikke et tilbud til dommerorganisationen. Jeg er rimelig overbevist om, at der ikke er ret mange dommere, der tager imod det tilbud, siger Per Buttenschøn.

- Vi kan gennemskue det

Der er i øjeblikket store problemer hos DBU og de lokale fodboldklubber i forhold til at få dommere ud til træningskampe, og DBU’s tilbud er ikke en løsning på problemet, mener DFU.

- Hvis de tror, at der er 3000 dommere, eller bare noget der minder om det, som tager imod tilbuddet, så er det i hvert fald fuldstændig urealistisk.

- Selvfølgelig vil dommerne ikke vende deres fællesskab ryggen. Hvem skulle så tale dommernes sag næste gang? Prøv at forestil dig, hvis dommerne ikke havde en organisation bag sig?

- Så ville DBU skalte og valte med dommerne efter forgodtbefindende. Det er jeg helt sikker på, at alle dommere kan gennemskue, siger Per Buttenschøn.

- Så jeg tror ikke på, at ret mange af dommerne tager imod det her tilbud, fastslår han.

Den øjeblikkelige konflikt går i første omgang ikke ud over kampene i Superligaen og i divisionerne, fordi elitedommerne har deres egen aftale med DBU. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.